StoryEditorOCM

zakučac-omišUnatoč jakoj buri, brodice koje prevoze građane za vrijeme prometne blokade plovile su bez prekida. Pogledajte njihovu borbu s vjetrom

Piše OM
15. ožujka 2021. - 13:02
Brodovi usprkos jakoj buri plove bez prekida, međutim da bi se smanjio otpor vjetru dignute su cerade na brodovimaAnte Čizmić/Cropix

Zbog nastavka radova na omiškoj obilaznici, koja bi grad na ušću Cetine konačno trebao oslobiti okova desetljetnih prometnih gužvi, od subote 13. ožujka pa sve do početka srpnja bit će zatvorena državna cesta koja Omiš spaja sa zaleđem.

Za vrijeme te prometne blokade, Hrvatske ceste su, kao investitor projekta, za lokalno stanovništvo organizirale prijevoz brodicama. One plove Cetinom na dionici od naselja Zakučca do mosta u Omišu u oba smjera i prevoze pješake tamo gdje više ne mogu proći ni automobilom, ni pješke.

Plovile su brodice i jutros, unatoč vrlo jakoj buri koja je puhala na srednjem Jadranu i zbog koje su neke katamaranske i trajektne linije bile u prekidu. Na Makarskom su primorju, primjerice, zabilježeni olujni udari bure i do 110 km na sat, zbog čega je od 9 sati u prekidu trajektni promet na liniji Sumartin - Makarska. Bura je privremeno zaustavila i katamaranske linije Vis-Split, Korčula-Hvar-Split i Ubli-Vela Luka-Hvar-Split.

No, brodice na Cetini plovile su bez prekida, a kako je izgledala njihova borba s burom pogledajte na našim fotografijama i videu.

 


image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
20. travanj 2024 05:40