StoryEditorOCM

BAGERI NA LASTOVUOdabran izvođač radova na realizaciji projekta rekonstrukcije i nadogradnje luke Ubli

Piše DV
2. ožujka 2023. - 08:48

Nakon provedenog postupka javne nabave, Lučka uprava Dubrovačko-neretvanske županije donijela je odluku o odabiru izvođača radova na realizaciji projekta rekonstrukcije i nadogradnje luke Ubli na otoku Lastovu, stoji na stranicama Županije.

Za izvođača radova izabrana je tvrtka Pomgrad inženjering iz Splita.

Realizacijom ovog projekta predviđa se rekonstrukcija luke Ubli na otoku Lastovu gdje će se poboljšati organizacija luke i povećati njeni kapaciteti. Planirana je izgradnja još jedne trajektne rampe s pripadajućim vezom duljine 110 metara.

Postojeća obala planira se produljiti za oko 50 metara.

Projekt predviđa i postavljanje nove rasvjete, kao i sve potrebne infrastrukture na području pristana (kanalizacija, oborinska odvodnja, elektroinstalacije).

Projektom se dobiva dodatna sigurnost pristajanja jer sada u luci Ubli postoji samo jedna trajektna rampa, što u slučaju kvara trajekta na vezu predstavlja veliki problem. Ujedno se osigurava siguran vez i za veće trajekte, što do sada nije bio slučaj te se planira urediti obala kao i organizirati promet te manipulativne i pješačke površine u skladu s pozicijom novog pristana.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 7,83 milijuna kuna.

Uskoro slijedi svečano potpisivanje ugovora s odabranim izvođačem, a potom i njegovo uvođenje u posao. Planirani rok završetka projekta iznosi 24 mjeseca.

18. travanj 2024 11:50