StoryEditorOCM

sindikat upozorava‘Naši pomorci neće moći dobiti zaposlenje ako nisu cijepljeni! Tražimo da ih se žurno uvrsti na prioritetnu listu‘

Piše OM
22. travnja 2021. - 15:48

U Savezu samostalnih sindikata (SSSH) danas je održana konferencija za novinare na temu prioritetne liste cijepljenja koja, unatoč brojnim naklapanjima, još uvijek ne postoji, javlja Sindikat pomoraca Hrvatske. U ime SPH na konferenciji je govorio koordinator ITF-a za Hrvatsku i voditelj ureda SPH u Dubrovniku Romano Perić.

- U Hrvatskoj imamo oko 22.000 pomoraca, 18.000 ih radi u međunarodnoj plovidbi, a od toga oko 3500 ih radi u cruising industriji za koju će prema svemu sudeći, već ovo ljeto trebati imati potvrdu o cijepljenju. Prema najavama kroz dva do tri mjeseca cruising industrija bi se trebala ponovno pokrenuti, a naši pomorci neće moći dobiti zaposlenje ako nisu cijepljeni. Pomorci su jedini koji će ako im se ne omogući cijepljenje ostati bez posla čime se direktno ugrožava egzistencija njihovih obitelji. Stoga, tražimo da ih se žurno uvrsti na prioritetnu listu cijepljenja - zaključio je Perić.

Podsjetimo, Sindikat pomoraca Hrvatske u više je navrata pisao nadležnim ministarstvima i tražio da se pomorcima omogući cijepljenje.

Na konferenciji za novinare sudjelovali su predsjednik SSSH Mladen Novosel, potpredsjednica SSSH i predsjednica Sindikata obrazovanja, medija i kulture (SOMK), predsjednica Sindikata trgovine (STH) Zlatica Štulić, predsjednik Sindikata prometa i veza Hrvatske (SPIVH) Stjepan Lisičak, javlja SPH.

16. travanj 2024 18:47