StoryEditorOCM

(ne)pridržavanje propisaNadzor sigurnosti plovidbe na području gradske luke Hvar i Paklinskih otoka: tijekom šest sati sankcionirano čak 20 prekršaja

Piše OM
16. kolovoza 2022. - 11:03

Policijski službenici Policijske postaje Hvar, 12. kolovoza 2022. proveli su akciju nadzora sigurnosti plovidbe na području gradske luke Hvar i Paklinskih otoka, izvijestila je PU splitsko-dalmatinska.

U vremenu od 14:00 do 20:00 sati policijski službenici su sankcionirali ukupno 20 prekršaja od čega 5 prekršaja glisiranja i 8 prekršaja prekrcaja.

Policijski službenici će i dalje tijekom čitavog ljeta i turističke sezone u cilju prevencije nastaviti obavljati nadzor i kontrolu na moru.

Prilikom upravljana gliserima, skuterima i sličnim brodicama na mlazni pogon obavezno se pridržavajte propisa i pravila ponašanja na moru, posebno propisane udaljenosti od obale, kako bi na taj način izbjegli mogućnost da se dogodi nesreća i stradavanje osoba.

Obzirom na povećani intenzitet prometa na moru upućujemo sve sudionike pomorskog prometa da se pridržavaju zakona i pomorskih pravila kako bi zabilježili što manje negativnih događaja na moru.

24. travanj 2024 00:41