StoryEditorOCM

crveno upozorenjeJak vjetar stvara probleme na moru, u prekidu brojne trajektne i katamaranske linije

Piše Hina
15. ožujka 2023. - 08:32

Zbog jakog  vjetra danas su u prekidu trajektne linije Prizna-Žigljen i Stinica-Mišnjak te katamaranske linije Novalja - Rab - Rijeka, Mali Lošinj - Cres - Rijeka, Milna-Rogač, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split, Vis-Milna-Split, Korčula-Hvar-Split i Dubrovnik-Korčula-Lastovo.

DHMZ je za danas, podsjetimo, izdao crveno upozorenje za Velebitski kanal te područje sjeverne, srednje i južne Dalmacije.

- Bura i tramontana u jačanju na jaku i vrlo jaku, navečer mjestimice i olujnu, osobito podno Mosora i Biokova. Najjači udari vjetra 35-65 čvorova (65-120 km/h) - stoji na službenim stranicama DHMZ-a.

Danas nas čeka umjereno i pretežno oblačno, vjetrovito i osjetno hladnije. Povremeno kiša, osobito prijepodne, lokalno moguće obilnija, u Dalmaciji i pljuskovi i grmljavina, a u gorju može biti susnježice i snijega. Popodne postupno razvedravanje sa zapada. Vjetar umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni.

Na Jadranu jaka, na udare olujna bura i sjeverni vjetar, ispod Velebita lokalno su mogući orkanski udari, a na južnom dijelu prijepodne jako i olujno jugo. Najniža temperatura između 3 i 8, na Jadranu od 7 do 11, a najviša između 5 i 10, a na obali i otocima od 11 do 14 °C.

 

19. travanj 2024 11:14