StoryEditorOCM

loš početakDva putnika pozitivna na prvom sjevernoameričkom krstarenju od ožujka 2020., iako su svi odrasli trebali imati potvrdu o cijepljenju i negativni test

11. lipnja 2021. - 10:47

Dvije osobe koje su bile na prvom sjevernoameričkom krstarenju od ožujka 2020. imaju pozitivan test na covid-19.

Putnici u kruzeru Celebrity Millenniumu dijelili su sobu i sada su u izolaciji, navodi se u priopćenju vlasnika kruzera Royal Caribbean. Oboje su asimptomatski.

Svi putnici na krstarenju trebali su biti potpuno cijepljeni ako su stariji od 18 godina. Svi su članovi posade cijepljeni, navodi Royal Caribbean. Dob osoba koje su imale pozitivne testove nije objavljena.

Celebrity Millennium napustio je karipski otok Sv. Martin 5. lipnja, i to je prvo sjevernoameričko krstarenje od početka pandemije covida-19. Polazak drugog broda s Bahama trebao bi biti 12. lipnja.

Svi su odrasli putnici trebali pokazati potvrdu o cijepljenju, uz nedavni negativni test, navodi Royal Caribbean.

Celebrity Millennium trebao se vratiti u Sv. Martin u subotu. Pozitivni testovi utvrđeni su tijekom brodskog programa ispitivanja na kraju krstarenja, priopćio je Royal Caribbean.

Tvrtka provodi traženje kontakata, ubrzala je testiranje bliskih kontakata i "pomno prati situaciju".

Krstarenja su prestala otkako je u ožujku 2020. počela pandemija covida.

Američki centri za prevenciju i borbu protiv bolesti objavili su početkom svibnja nove propise prema kojima kruzeri mogu ponovno početi rad uz stroge uvjete: 95 posto osoba na brodu, a to znači i putnika i posade, moraju biti cijepljeni.

Prošli je tjedan Royal Caribbean najavio nekoliko putovanja s polaskom iz Floride, Teksasa i države Washington u srpnju i kolovozu.

Kruzer Celebrity Millennium trebao je obaviti sedmodnevno kružno putovanje i obuhvatiti otoke Barbados, Arubu i Curaçao.

18. travanj 2024 06:18