StoryEditorOCM

MORE ČINI SVOJEČitatelj poslao fotografije: valovi podlokali lapadsku ‘zaobilaznicu‘ - šetači, oprez!

Piše DV
23. ožujka 2021. - 15:17

S gornje strane nogostup izgleda pristojno, a ispod... Dovoljno je reći da će svi koji prolaze zaobilaznicom kod dubrovačke Vile Elite ubuduće morati paziti kuda i kako gaze, piše Dubrovački vjesnik.

Čitatelj koji redovito vikendom đirava Uvalom poslao nam je fotografije podlokanog 'podnožja' šetnice koje su proteklih dana porazbijali valovi. Zaobilaznim putom građani se, podsjetimo, koriste nakon što je glavna promenada kraj Elite zatvorena zbog odrona kamenja.

Dogodilo se to u veljači, a iz Grada su tada poručili sljedeće:

- Dio šetnice Nika i Meda Pucića kod objekta Vila Elita, a na kojem je sinoć došlo do urušavanja stijenske mase, nije bio predmet radova koje je Grad Dubrovnik uspješno i na zadovoljstvo brojnih korisnika proveo na uređenju Šetnice Nika i Meda Pucića te isti nije u vlasništvu Grada nego u vlasništvu tvrtke „Importanne resort d.o.o“.

Grad Dubrovnik je sukladno Odluci o komunalnom redu još dana 16. prosinca 2020. godine Importanne resortu rješenjem naložio provođenje sanacije usjeka s ciljem otklanjanja opasnosti za pješake i imovinu.

Budući da vlasnik zemljišta u navedenom roku od 30 dana nije osigurao usjek te je došlo do urušavanja stijenske mase na šetnicu, Komunalno redarstvo Grada Dubrovnika nastavlja s upravnim postupkom te će zbog odrona pokrenuti i prekršajni postupak, a vlasnika zemljišta sukladno Odluci o komunalnom redu kazniti i novčano.

Upravni odjel za promet Grada Dubrovnika postavio je ogradu i onemogućio prolazak dijelom šetnice na kojem je došlo do odrona te će šetnica ostati zatvorena sve dok odgovorni vlasnik ne sanira i osigura navedeno područje čime će se omogućiti puna funkcije Šetnice Nika i Meda Pucića – naveli su iz gradske uprave.

20. travanj 2024 17:03