StoryEditorOCM

ključni radniciČak pet tijela UN-a traži prioritetno cijepljenje pomoraca: Iako WHO preporučuje suprotno, to im može biti uvjet za putovanje

Piše OM
31. ožujka 2021. - 09:57

Čelnici pet tijela Ujedinjenih naroda (UN) potpisali su zajedničku izjavu kojom pozivaju da pomorci i posade zrakoplova imaju prioritet kod cijepljenja protiv Covid-19, objavio je Sindikat pomoraca Hrvatske.

Međunarodna pomorska organizacija (IMO) objavila je izjavu u kojoj se pozivaju države članice UN-a da u svojim nacionalnim programima cijepljenja Covid-19 daju prednost pomorcima i posadama zrakoplova, a kako bi ih što prije zaštitile cijepljenjem i olakšale njihovo sigurno kretanje preko granica.

Izjava se poziva na probleme s izmjenama posade te važnost pomorskog prometa - i pomoraca - za globalnu trgovinu.

Čelnici UN-a složili su se da su pomorci i zrakoplovna posada ključni radnici, ali da im, iako Svjetska zdravstvena organizacija preporučuje suprotno, uvjet za putovanje može biti dokaz o cijepljenju protiv Covid-19.

Izjavu su potpisali Kitack Lim, glavni tajnik IMO-a, Guy Ryder, generalni direktor ILO-a, te čelnici SZO, Međunarodne organizacije civilnog zrakoplovstva i Međunarodne organizacije za migracije, javlja SPH.

23. travanj 2024 09:30