StoryEditorOCM

otkrilo seTri mjeseca nakon smrti otkriveno da je kreator ‘Yu-Gi-Oh!‘ poginuo u moru kao heroj. Časnik američke vojske Robert Bourgea: ‘Umro je pokušavajući spasiti ljude‘

Piše SD
21. listopada 2022. - 13:52

Kazuki Takahashi, tvorac popularne serije manga "Yu-Gi-Oh!" koji je umro u srpnju, najvjerojatnije je poginuo pokušavajući spasiti ljude u moru kod Okinawe, priopćili su dužnosnici obalne straže, piše Japan Times.

Takahashi je primijetio djevojčicu (11) i njezine roditelje kako plutaju u moru kod mjesta Onne za vrijeme dok je ronio u popodnevnim satima 4. srpnja i požurio im pomoći s dvojicom pripadnika američke vojske u blizini.

Vojnici su spasili djevojčicu, a njezini roditelji uspjeli su sami doći do obale, ali Takahashija je očito zahvatio val, rekli su dužnosnici.

Tijelo 60-godišnjeg umjetnika mange, čije je pravo ime bilo Kazuo Takahashi, pronađeno je u vodama kod Naga, u blizini Onne, dva dana kasnije.

Američke vojne novine Stars and Stripes izvijestile su da je Takahashi pokušao pomoći u spašavanju, citirajući bojnika Roberta Bourgeaua, časnika američke vojske, koji je umjetnika nazvao "herojem" koji je "umro pokušavajući spasiti nekog drugog".

Nakon njegove smrti, Takahashijeva agencija Studio Dice zacrnila je umjetnikovu web stranicu, s obavijesti da je ‘ova stranica pod pauzom‘.

"Yu-Gi-Oh!" serijaliziran je u Shueishinom časopisu Weekly Shonen Jump od 1996. do 2004. godine, a ukupna naklada, uključujući digitalne publikacije, dosegla je preko 40 milijuna.

19. travanj 2024 12:27