StoryEditorOCM

nova vizura obaleNa plaži ispod poznatog makarskog hotela guštat će čak tisuću kupača: donosimo računalnu simulaciju milijunskog projekta

19. siječnja 2021. - 14:47

Na plaži ispod makarskoga hotela "Romana" prošlog su tjedna započeli radovi na uređenju obalnog pojasa s plažom i pratećim sadržajima – predio zapadno od autokampa "Dalmacija".

Prva faza radova bit će gotova do ovog ljeta, a druga faza do 2022. godine, s time da je početni iznos investicije 21 milijun kuna. Investitor radova je "Romana" d.o.o., koja je u kolovozu 2020. godine dobila pravomoćnu građevinsku dozvolu od Upravnog odjela za uređenje i graditeljstvo Grada Makarske.

Kako su nam objasnili koordinatorica radnih poslova "Romane" Ines Buntić i voditelj projekta Robert Bunjevac, dužina plaže hotela "Romana", koja je pod koncesijom Županije splitsko-dalmatinske, iznosi oko 220 metara. Plaža će dobiti povećan kapacitet za kupače i tri nova pera, kao i razne prateće sadržaje.

image
Ovako će resort izgledati kada se sve završi
Računalna vizualizacija/Romana

Sadnja borova

– Plaža je široka od 20 do 50 metara, a pera će biti udaljena od šetnice oko 40 metara. Riječ je o dva pera i lukobranu koji se gradi kako bi štitio plažu jer bi je inače odnijelo more. Pješčani dio plaže bit će gotov do ove sezone, a završni dio do sljedećeg ljeta.

- Plaži će moći pristupiti svi i nije građena samo za goste hotela "Romana", a na određenom dijelu plaže bit će postavljene ležaljke. Uređena plaža, koja mora biti u skladu s hotelom s četiri ili pet zvjezdica, bit će dosta veća nego sadašnja pa će moći primiti do 1000 kupača, a nakon uređenja slijedi sadnja borovih stabala – kazao je voditelj projekta Robert Bunjevac, dodavši da će beach bar "Buba" dobiti novu vizuru i postati fiksni objekt, a od ostalih sadržaja tu su fontana, garderobe za presvlačenje, tuševi i koktel-bar.

image
Robert Bunjevac: Plaži će moći pristupiti svi i nije građena samo za goste hotela
16. travanj 2024 23:44