StoryEditorOCM

velika investicijaZa projekt ribarske luke u Krku 37 milijuna kuna: osigurat će se veći kapaciteti i sigurno privezište za brodove

18. siječnja 2021. - 14:27

Županijskoj lučkoj upravi Krk odobreno je više od 37 milijuna kuna za projekt ribarske luke u Krku, kojim će se osigurati veći kapaciteti i sigurno privezište za ribarske brodove, rečeno je u ponedjeljak na redovnoj konferenciji za novinare u primorsko-goranskoj županijskoj upravi.

Zamjenica župana Marina Medarić izvijestila je da je Županijska lučka uprava Krk prijavila na natječaj Ministarstva poljoprivrede projekt izgradnje ribarske luke te da je u petak potvrđeno da je resorno ministarstvo odobrilo, odnosno da se Županijskoj lučkoj upravi Krk dodjeljuje 37 milijuna kuna za izgradnju novog ribarskog mula, do sada najveće investicije u krčkom akvatoriju.

Projektom se predviđa produljenje ribarskog mula za 200 metara i proširenje na 12 metara, što će, kako je kazala, izmijeniti izgled luke Krk i osigurati dovoljne kapacitete i sigurno privezište za ribarske brodove, ali i za komunalne i nautičke vezove.

Zamjenica župana izvijestila je u nastavku da su iz županijskog proračuna odobrena znatna nadstandardna sredstva županijskim zdravstvenim ustanovama.

Psihijatrijskoj bolnici Rab rasporedit će se 192 tisuće kuna za sufinanciranje stanovanja liječnika specijalista i ostalog zdravstvenog kadra u 2021.

To je jedna od mjera kojom se nastoji riješiti problem zadržavanja zdravstvenog kadra na otocima.

Pravo na subvencioniranje troškova stanovanja imaju liječnici specijalisti koji nemaju useljivu kuću ili stan na području otoka Raba, a troškovi stanovanja liječnika specijalista subvencioniraju se do visine stvarno podmirenih izdataka, najviše do tri tisuće kuna na mjesec.

Županijskom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo će za preventivne programe i programe unapređenja zdravlja biti raspoređene 933 tisuće kuna.

Županijskom Domu zdravlja će za program unaprjeđenja zdravstvene zaštite biti raspoređeno 925 tisuća kuna, od kojih je 390 tisuća kuna namijenjeno mobilnim timovima palijativne skrbi.

Domu zdravlja raspoređuju se i 873 tisuće kuna za sufinanciranje aktivnosti osiguranja dostupnosti primarne zdravstvene zaštite.

Pročelnica za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Melita Raukar izvijestila je da je raspisan javni natječaj za sufinanciranje programa i projekata udruga iz područja poljoprivrede, ruralnog razvoja, šumarstva i drvne industrije i lovstva u 2021.

Natječaj će biti otvoren do 14.veljače, a za tu svrhu osiguran je 1,1 milijun kuna.

23. travanj 2024 12:21