StoryEditorOCM

PEŠKAFONDO & BIG GAME FISHINGSplitsko-hvarska ekipa rasturila u lignjolovu, posada ‘Capi‘ izvukla 22 kg oborite ribe. Pala i nagrada za najmanju ulovljenu lignju

Piše Mirko Crnčević
8. studenog 2021. - 10:00

U akvatoriju grada Hvara je nakon kraće pauze i pandemiji koronavirusa unatoč, od 5. do 7. studenog uspješno održana 10. međunarodna ribolovno-turistička manifestacija "Peškafondo & Big game fishing".

Riječ je o atraktivnom postsezonskom događanju koje tradicionalno organizira udruga "365 Gariful Hvar" u suradnji s još nekoliko restorana, a ove godine je u grad podno Španjole privukla čak 48 ekipa s cijele hrvatske obale, Slovenije i Srbije (Vojvodine).

Titulu prvaka i ukupnog pobjednika je nakon dvodnevnog lignjolova ponijela mješovita ekipa "Limini" s područja Hvara i Splita (7,565 kg), drugo mjesto je zaslužio hvarski "Bacchus", dok su trećeplasirani "Morski vukovi", možete misliti, iz Zagreba.

Posada "Capi" iz okolice Splita pobjednik je u Big game fishing-u – oni su se na hvarsku rivu s mora vratili sa 22 kg oborite ribe, uglavnom pagara i zubataca.

Svima su pripale medalje, pehari i vrijedne nagrade, baš kao i ekipi "Bol 1" za najmanju ulovljenu lignju od svega 5 centimetara.

U ime "Liminija" na bini se pojavila članica ekipe koja je iz mora na palubu njihove brodice izvukla čak 14 liganja.



- Bilo je fenomenalno, vjetrovito, kišovito... Svi mokri k'o pivci, ali se isplatilo. Ključ uspjeha je prava ekipa, kad si s dragim ljudima i u dobrom raspoloženju sve ti uspije. Meni je baš išlo, a što se liganja tiče nama je to obožavana spiza, odlične su svakako – frigane, lešo, punjene, na gradele... - kazala je ona, oslikavajući odličnu atmosferu s mora i s kraja (ispred restorana "Gariful"), gdje je prvog dana nazočne zabavljala Šibenska klapa, a drugog te jedinstvene fešte Dyaco tamburaši i raspjevana Indira, naravno uz odličnu gastronomsku ponudu i veliki izbor pića.



Svaka ekipa brojala je četiri člana, kotizacija za cjelokupni program iznosila je 500 kuna po članu. Sudjelovanje na natjecanju je podrazumijevalo posjedovanje svih valjanih dozvola (za ribolov, upravljanje brodicama...) i, naravno, potpuno poštivanje epidemioloških mjera.

Organizatori nisu zaboravili ni najmlađe sa škoja, za njih su u nedjelju na najljepšoj i najvećoj dalmatinskoj Pjaci organizirali nezaboravni 'Kids day', tako da veselju mališana i njihovih roditelja nije bilo kraja.



Manifestacija redovito ima i humanitarnu notu.

- Raduje nas što su sudionici i posjetitelji u kutiji na ulazu ostavljali dobrovoljni prilog kojeg ćemo transferirati našim najpotrebitijim sugrađanima. A što još reći, zahvalni smo svima koji su nam došli i izdaleka, izvan granica naše domovine, da bi podržali ovu humanitarnu priču i druženje, što je ujedno postsezonska ponuda, ali i promocija grada i otoka Hvara. Srce nam je sada veliko k'o kuća, jer je manifestacija utoliko vrijednija što smo u potpunosti svjesni da se naš put bolje mjeri po stečenim prijateljima nego prevaljenim miljama - zaključio je Ivan Gospodnetić - Gariful, nadaleko poznati hvarski ugostitelj.


                                                                               

18. travanj 2024 18:48