StoryEditorOCM

bogat programNa 14. Hrvatskim danima male brodogradnje i turizma očekuje se 50-ak domaćih izlagača, a bit će predstavljeni i brojni noviteti: ‘Proizvodi su dostupni odmah‘

9. svibnja 2022. - 13:41

Ovogodišnje, 14. izdanje Hrvatskih dana male brodogradnje i turizma održat će se od 12. do 15. svibnja u Marini Kaštela, na toj će manifestaciji izlagati 50-ak domaćih izlagača, a očekuje se i niz noviteta i premijera domaćih i stranih proizvođača, najavili su u ponedjeljak organizatori. 

Kako je na konferenciji za novinare istaknuo ​​predsjednik organizacijskog odbora Hrvatskih dana male brodogradnje i turizma Branimir Matijaca,​ uz tradicionalno bogatu ponudu plovila domaćih i stranih proizvođača, dimenzijom i cijenom prilagođenih potrebama i mogućnostima domaćih kupaca, predstavit će se i brojni noviteti.

Među njima su primjerice novi 10-metarski gumenjak Bura 10 i domaći luksuzni gumeni brodovi SuperRIB, proizvođača tvrtke Pribudić Borčić.

Organizatori najavljuju i iznimno bogatu ponudu vanbrodskih motora, poznatih svjetskih proizvođača kao što su Suzuki, Honga, Tohatsku, Yamaha, Mercury, Selva, mariner, kao i brodskih motora proizvođača kao što su VM, Lombardini i Craftsman. 

Među novostima su i ronilačka oprema Zero-X i ATM vozila iz ponude Istra Quada, a već nekoliko godina nezaobilazan dio ponude Hrvatskih dana male brodogradnje i turizma su i svjetski noviteti u ponudi elektro vozila, foil daske, scuba jetovi, kajaci, a za ovogodišnje izdanje posebno je proširena ponuda opreme namijenjene luksuznom turizmu, koja uključuje bazene, bazensku i SPA opremu, pergole, staklene verande i namještaj, itd. 

​"Zbog situacije koja je zavladala na tržištu zbog pandemije, ali i zbog rata u Ukrajini poremećena je kompletna isporuka plovila i opreme. Dosta proizvoda koji su vezani za elektroniku​ i dolaze iz Kine su u velikom kašnjenju, no ti su proizvodi kod nas na sajmu i odmah dostupni za isporuku svima onima koji se odluče na kupnju. Na to smo posebno ponosni jer nam je od početka želja bila stvoriti koristan gospodarski događaj i mislim da smo ove sve godine to potvrdili i uspjeli u tome", izjavio je Matijaca.

Gradonačelniku Kaštela Denis​u​ Ivanović​u je drago što se ta manifestacija već četvrtu godinu za redom održava u Kaštelima, a bit će izloženo sve što koristi u turizmu zbog čega će svatko naći nešto za sebe.​​ ​

Direktorica Marine Kaštela Ivona Smoljić je istaknula kako im je i ove godine zadovoljstvo ugostiti tu manifestaciju čiji su organizatori pokazali da su unatoč teškim vremenima uspjeli okupiti veliki broj izlagača. 

Svim izlagačima želimo uspješan sajam te da se sklope što veće i što bolje poslove, poručila je Smoljić, koja očekuje više od tisuću i pol gostiju na Hrvatskim danima male brodogradnje i turizma.

PROGRAM DOGAĐANJA

12.05.2022. – ČETVRTAK – Prvi dan izložbe

13:00 sati INTONIRANJE HIMNE REPUBLIKE HRVATSKE

13:05 sati CEREMONIJA SVEČANOG OTVARANJA NA VIP Spinnaker terasi

kratka obraćanja – službeno otvaranje manifestacije - obilazak izložbenog prostora

Cjelodnevna isplovljavanja izloženih plovila

19:00 sati –zatvaranje 1. dana izložbe

13.05.2022. – PETAK – Drugi dan izložbe

10:00 Otvaranje

Cjelodnevna isplovljavanja izloženih plovila

Revijalna natjecanja i prezentacije brodograditelja, morski prostor Marine Kaštela

12:00 sati Prezentacije prijavljenih Eu projekata

13:00 sati Predstavljanje udruge MIRNO MORE - međunarodni socijalno pedagoški projekt jedrenja za djecu iz socijalno ugroženih skupina ( izlagački prostor Turističke zajednice Kaštela )

14.00 sati Prezentacije poslovnih programa institucionalnih partnera izložbe

19:00 sati –zatvaranje 2. dana izložbe

19.00 sati Večer izlagača ( zatvoreno druženje izlagača uz prigodni glazbeni program )

14.05.2022. – SUBOTA – Treći dan izložbe

10:00 Otvaranje

10:30 sati Promocija Hrvatskog Crvenog križa uz pokazni vježbu spašavanja utopljenika sa specijalističkim plovilom „Rescue Runner“ Hrvatskog Crvenog križa, te predstavljanje priručnika „Zaštiti sebe, druge i Jadran“

12:00 sati Skupština Udruženja male brodogradnje, te stručno predavanje i prezentacija Interreg ADRION ECO-NautiNET PLUS projekta

14:00 do 17:00 Promotivni zabavno animacijski programi

Cjelodnevna isplovljavanja izloženih plovila

19:00 sati –zatvaranje 3. dana izložbe

15.05.2022. – NEDJELJA – Četvrti dan izložbe

10:00 Otvaranje

12.00 prezentacija projekta Udruge maslinara Kaštela Mastrinka “Jedimo lokalno, jedimo zdravo“, sa pratećom degustacijom u sklopu projekta "Aktivna i kvalitetna starost"

Cjelodnevna isplovljavanja izloženih plovila

12:00 do 17:00 Promotivni zabavno animacijski programi za djecu i mlade

17.00 sati – Zatvaranje Hrvatskih dana male brodogradnje i turizma

18. travanj 2024 20:46