StoryEditorOCM

pwa tourJurilice na Bolu oduševile gledatelje, ‘lete‘ kraj Zlatnog rata 40 milja na sat. U vodstvu Goyard i Wennekes, naš Marotti četvrti

Piše Sport SD
4. srpnja 2022. - 11:42

Treća godina PWA Svjetskog prvenstva u surfanju u Bolu na Braču donosi impresivnu startnu listu od 75 muškaraca i 23 žene među kojima su i Nicolas Goyard, William Huppert, brat i sestra Pierre i Marion Mortefon, te prošlogodišnji pobjednici Maciek Rutkowski i Sara Wennekes.

Od domaćih su natjecatelja prijavljeni Enrico Marotti, Matko Jovanović, Mistral Matulja i Urška Kavčić Desnica.  

Nakon odvoženog prvog seta eliminacija u vodstvu su Francuz Goyard, ukupni pobjednik prošlogodišnjeg prvenstva, te Sara Wennekes iz Nizozemske koja je 2021. osvojila Bolsku regatu u ženskoj konkurenciji.

Enrico Marroti, naš najbolji natjecatelj, zasad je na odličnom četvrtom mjestu.

Iako ćemo pobjednika regate saznati tek u srijedu, već su prvog dana gledatelji i turisti tijekom cijeloga popodneva imali prilike pratiti natjecanje najboljih svjetskih windsurfera slalomaša, koji su kroz regatno polje od Zlatnog rata prema Bolu jurili brzinama i do 40 milja na sat.

image
PWA

I sami su natjecatelji zadovoljni uvjetima, što nam je potvrdila i prošlogodišnja svjetska prvakinja u disciplini, Marion Mortefon iz Francuske:  

- Sretna sam da sam ovdje, mjesto je zaista lijepo, vidim da će uvjeti biti dobri sve dane sa zapadnim vjetrom koji izgleda odlično, nadam se da ćemo uživati i nadam se da ću uspjeti pobijediti i ovoga puta.

S njom se slaže i zemljak Nicolas Goyard:

- Nova je sezona i krećemo ispočetka, ali nadam se da ću uspjeti ponoviti prošlogodišnji uspjeh, posebno na foil dasci. Veselim se regati. Bol mi se sviđa, lijepo je mjesto, lijepa plaža i dobar vjetar – dobro mjesto za jedrenje na dasci - rekao je Goyard koji je ove godine prvi puta u Hrvatskoj.

Ove se godine na PWA ne natječu mlade hrvatske nade Palma Čargo i Ian Anić koji se na regati u Nizozemskoj disciplini pripremaju za Olimpijske igre u IQ foil disciplini.∙

24. travanj 2024 11:28