StoryEditorOCM

kiša, vitar i guštIvan Kljaković Gašpić ukupni pobjednik regate krstaša ‘Strožanac Open 2021.‘

Piše Sandra Barčot
28. studenog 2021. - 12:57

- Bilo je kiše, no najvažnije – vitra pa smo, iako mokri, s guštom odjedrili regatu krstaša "Strožanac Open 2021." - kazuju nam članovi posada 13 jedrilica, tijekom svečane dodjele pokala najuspješnijima.

Njih, preko šezdeset jedriličara, sudjelovalo je na regati u organizaciji istoimenog jedriličarskog kluba iz Podstrane, te su nakon vjetrovito-kišnog dana provedenog na moru, čekali s nestrpljenjem i proglašenje pobjednika.

Doduše, “okrnjena” je ta dodjela, kada se treba pridržavati svih epidemioloških mjera, no kada si prvi – ništa nije važno, samo taj epitet slavljenika!

A nakon dva odjedrena plova, u kombinaciji trokut i štap jedrenje, u dužini od po 6 nautičkih milja, po vjetru na udare i do 20-tak čvorova, prvo jugo koje je prelazilo u oštro i lebić, uz onu dosadnu kišu, trijumfirao je Ivan Kljaković Gašpić za kormilom jedrilice “Melges 24” imena “Poliklinika Nova”, iz splitskog JK Labuda.

image
Nenad Stanić/JK Strožanac

- Bambi je bio najbrži na ovogodišnjem “Strožancu Open” - uručio je pobjednički pokal Dubravko Jelić, predsjednik JK Strožanac, koji je uz suce regate Slavka Vrlića i Nikolu Aljinovića te direktora regate Ivu Hajduka, bio i glavna organizacijska “poluga” samog sportskog događaja.

U prvoj skupili slavila je ekipa “Mila 8” sa Cirilom Vrančićem za kormilom, ispred “Adio pameti” Gorana Vlahovića, te trećeplasirane “Arije” i skipera Mirka Stupala.

image
Nenad Stanić/JK Strožanac

Što se pak druge skupine jedrilica tiče, tu je trijumfirala posada “Farabuta” sa skiperom Marko De Micheli Vitturi ispred drugoplasirane “Jene Q” kormilara Petra Miluna, te trećih jedriličara na palubi “Šolte 2” skipera Dina Glavurtića.

U trećoj grupi razvrstanja najbrža je bila jedrilica Bambijeva “Poliklinika Nova”, koja je i ukupni pobjednik regate. Drugoplasirana je ekipa na brodu “Nora” skipera Frabe Bebića, dok se treće mjesto piše krstašu “Bob and Rock” Jere Vidovića.

Svima su uručene i vrijedne nagrade koje su osigurali WASI, Fragmat, Salona Var, Adri Nautic, Restoran Šešula te Zajednica sportskih udruga Općine Podstrana.

image
Nenad Stanić/JK Strožanac
19. travanj 2024 04:53