StoryEditorOCM

nova klasaDogovoren protokol za 37. America‘s Cup, dokument bi trebao biti objavljen 17. studenog

Piše OM
16. rujna 2021. - 14:24

Royal New Zealand Yacht Squadron (RNZYS) i branitelj naslova Emirates Team New Zealand (ETNZ) zajedno s Royal Yacht Squadron Ltd (RYSL) i izazivačem INEOS Team UK najavili su uzbudljive inicijative koje će biti uključene u Protokol za 37. America's Cup, koji bi trebao bi biti objavljen 17. studenog, javlja Nautica-Portal.

Budući da se America's Cup bazira na AC75 jurilicama barem još sljedeća dva izdanja, nova klasa, ona s one design AC40 foiling jednotrupac, predstavljena je kao nova višenamjenska klasa koja će pomoći u proširenju puta dolaska do glavnog događaja.

Posljednjih mjeseci branitelji naslova i izazivač radili su na dogovaranju Protokola za sljedeći America's Cup koji bi trebao biti objavljen 17. studenog.

Detaljni dokument prihvaća dogovor obje strane u stvaranju pravila i parametara sljedećeg događaja koji sve ekipe moraju prihvatiti kao uvjet za svoj ulazak u AC37. Obje strane mogu potvrditi da će sljedeći događaj biti događaj s više izazova, a ne jedan na jedan, kako se nagađalo.

CIJELI ČLANAK PROČITAJTE OVDJE

19. travanj 2024 05:28