Novosti Svijet

crne brojke

Tragična bilanca olujnog nevremena u Italiji: vjetar rušio stabla i zidove, smrtno stradale četiri osobe, među njima i dječak koji je držao ocu ljestve dok je sanirao krov

crne brojke

NOVIJE

Broj žrtava olujnog vjetra koji je u subotu pogodio središnju Italiju popeo se na četiri, a među poginulima je i jedan tinejdžer, prenose talijanski mediji.

Četrnaestogodišnji dječak poginuo je držeći ljestve svom ocu koji se penjao na krov kako bi popravio štetu od vjetra na kući u Capeni, nedaleko od Rima. U silovitom naletu vjetra otac je pao na sina koji je poginuo na licu mjesta.
Dva 70-godišnjaka poginula su u Frosinoneu prilikom urušavanja zida, a jedan 45-godišnjak poginuo je kada je na njegov automobil palo drvo.

U Rimu i okolici stabla koja su se srušila pod naletima vjetra uništila su više automobila.

PRVA VIJEST

Od posljedica snažnog vjetra u Italiji su u subotu smrtno stradale tri osobe.

U pokrajini Laciju su smrtno stradale dvije osobe, a nekoliko ih je ozlijeđeno kada se na njih srušio zid, izvijestili su vatrogasci. 
U Rimu i okolici su stabla koja su se srušila pod naletima vjetra uništila više automobila, a u jednome takvom incidentu smrtno je stradao 45-godišnji muškarac, prenosi Ansa.

Snažan vjetar prouzročio je probleme i u glavnome gradu Italije, prisilivši gradske vlasti da za posjetitelje zatvore arheološki park rimskog Koloseja.

Nezapamćeno jak vjetar puhao je i u ostalim dijelovima Italije. U južnoj talijanskoj regiji Abruzzo pao je snijeg, što je rijetkost za to područje.

Zbog visokih valova u lučkome se gradu Bariju, u pokrajini Apuliji, nasukao turski teretni brod. Zbog vremenskih nepogoda, njegovo odsukavanje bit će odgođeno.

Naslovnica Svijet