Novosti Svijet

Traže napadača

Velika akcija u Strasbourgu: na ulicama više od 700 policajaca pod teškim naoružanjem, 'češljaju' i kuće

Traže napadača

U strasbourškoj četvri Neudorf u ovim trenucima u tijeku je velika policijska operacija koja se dovodi u vezi s napadom na Božićni sajam u utorak navečer.

Više od 700 francuskih policajaca dva dana intenzivno traga za Cherifom Chekattijem (29), islamskim radikalom koji je hladnokrvno ubio tri osobe i još ih nekolicu ranio, ali još je nepoznato jesu li policajci locirali terorista i je li ova akcija usmjerena direktno prema njemu.

Teško naoružani policajci sa štitovima i automatskim oružjem napreduju u skupinama u ulici Epinal, ulazeći u kuće.

 

 

- Riječ je o provjeri kakvih je bilo nekoliko u zadnjih 36 sati. Ovo nije potjera i ne želi ništa predviđati, pustimo da se istraga nastav - rekao je ministar unutarnjih poslova Christophe Castaner u Senatu.

- Provjere se obavljaju na više mjesta. Zasad ništa ne upućuje da je osoba za kojom tragamo na tom mjestu -  potvrdio je policijski izvor odgovarajući na upit AFP-a.

Drugi policijski izvor je rekao da se operacija vodi u okviru istrage, ali njezina neposredna zadaća nije uhićenje osumnjičenika.

 

 

Velik broj policijskih vozila bio je na ulicama četvrti kako bi zaustavila promet. Prolaznicima i novinarima koji su bili ondje upućen je poziv da napuste mjesto kojemu su redarstvene snage zapriječile pristup.

Cherif Chekatt se taksijem dovezao u četvrt Neudorf nakon napada u utorak. Nakon okršaja s policijom gubi mu se trag.

Naslovnica Svijet