StoryEditorOCM
Promo arhivDetektori su kvalitetna zaštita od ugljičnog monoksida

Mirno spavajte uz detektore opasnih plinova

Piše PROMO
29. kolovoza 2019. - 14:17

Poznato je da je ugljični monoksid izuzetno opasan plin te da s njim nikada ne možemo biti potpuno sigurni, ali trebamo znati i da ugljični monoksid može nastati na cijeli niz različitih načina, a mnogih nismo uopće svjesni. Iako je opasnost od trovanja ovim plinom veća zimi zbog češćeg paljenja drva u kaminu te grijanja na plinske peći, nedavna tragedija na Hvaru pokazala je da je ugljični monoksid opasan u bilo koje godišnje doba.

Nastaje sagorijevanjem tvari koje sadrže ugljik, a koje se odvija bez dovoljnog pristupa kisika. Neispravni uređaji na prirodni plin, tekući petrolej, ulje, kerozin, drva i drveni ugljen vrlo lako mogu postati proizvođači ugljičnog monoksida. Opasnost nam najčešće prijeti iz plinskih pećnica, automobila u garažama, nepročišćenih dimnjaka te neispravnih ventilacijskih sustava. Ugljični monoksid je plin bez boje, okusa i mirisa, što znači da njegovu prisutnost u prostoriji nije moguće prepoznati ljudskim osjetilima.

Najbolji lijek za sprječavanje trovanja je prevencija. RWE, jedan od vodećih opskrbljivača električnom energijom i plinom u Hrvatskoj, već niz godina svojim kupcima nudi niz proizvoda za uštede u kućanstvu, kao i proizvode za sigurnost poput različitih vrsta detektora opasnih plinova:

  • detektor ugljičnog monoksida (CO)
  • detektor metana (gradskog plina)
  • detektor plina iz boce (LPG)

Edukacijom ukućana i postavljanjem uređaja u kućanstvo ukućani su na vrijeme alarmirani, a potencijalna tragedija spriječena. RWE-ovi energetski savjetnici besplatno će pregledati kućanstvo i predložiti proizvode i usluge za maksimalnu sigurnost, uštedu i komfor vaše obitelji.

Za sve informacije o detektorima opasnih plinova te ostalim proizvodima i uslugama kojima štedite i do 50% na režijama u vašem kućanstvu, dovoljan je jedan poziv ili jedan klik mišem. Ostavite nam vaše kontakt podatke prijavom na našoj internetskoj stranici www.rwe.hr ili nazovite naš besplatni broj 0800 8777 te dogovorite besplatan posjet našeg energetskog savjetnika vašem kućanstvu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 02:12