StoryEditorOCM
Promo arhivNi održavanje brodice nekada ne može spriječiti veliku štetu i troškove

Nezgode na moru su česte i skupe

Piše PROMO
28. kolovoza 2019. - 17:32

Splićanin Ante R. iskusni je moreplovac i ponosni vlasnik 10-metarske motorne jahte koju redovito održava, jer, kako kaže, plovidba je prekrasan ali i skup sport. I ove se godine, s guštom, uputio na svoju standardnu ljetnu đitu, opremljen i pun elana za savladavanje valova i sunca. Početni je entuzijazam naglo prekinut jer se motor broda iznenada ugasio i unatoč vještinama i iskustvu, više se nije mogao pokrenuti.

Došlo je do oštećenja ležaja propelera i loma osovine, vjerojatno zbog toga što je propeler blokiran debelim konopom. Doznali smo da je naglo blokiranje propelera uzrokovalo silinu udara koja je rezultirala trenutnim lomom osovine i daljnjim oštećenjima dijelova prijenosa i glave motora. I naš kapetan Ante i članovi posade, ekipa s kojom se otisnuo na more, prošli su bez posljedica, ali je trebalo jahtu dovesti u prvobitno, vozno stanje, i to čim prije.

Naš iskusni moreplovac je od velikog troška spašen policom osiguranja, te mu je, nakon procjene, isplaćeni iznos od gotovo sto tisuća kuna, a osiguranje ga je godišnje koštalo tek nešto više od 900 eura.

Jedan od dokazano najboljih i najpouzdanijih načina zaštite je preventiva i smanjenje rizika što nedvojbeno spada u okvir temeljite i odgovorne pripreme pred svaku plovidbu. Kasko-osiguranje će vlasniku omogućiti da barem ima odakle sanirati štetu i miran san.

Kasko-osiguranjem plovila Croatia osiguranja pokrivene su djelomične štete na trupu, stroju i opremi kao i potpuni gubitak, a ugovaranjem ste osigurani od rizika plovidbenih nezgoda, vremenskih nepogoda, nezgoda pri ukrcaju i iskrcaju, krađe te brojnih drugih.

Više informacija o polici kasko-osiguranja brodica i jahti, kao i načinima njezina ugovaranja, možete pronaći na linku.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 02:48