StoryEditorOCM
Promo arhivZa djecu na splitskoj Onkologiji

Uključite se u humanitarnu akciju 'Zbog jedne ljubavi'

Piše PROMO
6. lipnja 2019. - 12:00

Humanitarna akcija “Zbog jedne ljubavi”, kojoj je cilj prikupiti novčana sredstva potrebna za adaptaciju postojećih prostorija Jedinica liječenja Zavoda za dječju hematologiju, onkologiju, kliničku imunologiju i genetiku Klinike za dječje bolesti KBC Split, u organizaciji Lions kluba Split traje i dalje! Organizatori 13.memorijalnog malonogometnog turnira „Krešimir Lozina“ koji će se ovog vikenda, 7.-8.6. 2019. održati na Visokoj u Splitu, odlučili su se, također, uključiti u ovu akciju te će tijekom trajanja ovog turnira prikupljati donacije za Zavod za dječju hemato-onkologiju splitskog KBC-a!

Mališani zaslužuju svu našu pomoć, a do sada je prikupljen iznos od gotovo 60.000,00 kuna od ukupno planiranoga iznosa od 108.000 kuna. Uz najiskreniju zahvalu svima koji su već pomogli Lionsi pozivaju i sve ostale da se do 28. lipnja uključe u projekt i pomognu djeci.

Glavna misija ovog hvalevrijednog projekta je unaprijediti uvjete boravka djece u Zavodu za hemato-onkologiju, te pridonijeti daljnjem uređenju i opremanju Klinike za dječje bolesti, a sve s ciljem promicanja humanizacije bolničkog liječenja.

Klinika za dječje bolesti je ponijela prestižan naslov: “Dječji odjel - prijatelj djece” te je roditeljima omogućen 24-satni boravak uz svoje dijete tijekom trajanja hospitalizacije. Zbog toga je neophodno unaprijediti postojeće uvjete, što zahtjeva dodatno preuređenje i renoviranje  prostorija u Zavodu za hemato-onkologiju, kao i nabavku novog namještaja i opreme.

Radovi će uključivati, između ostalog, zamjenu podova, odnosno postavljanje antistatičkog linoleuma kako bi se spriječile infekcije, uređenje sanitarnih čvorova, osobito u sobama za izolaciju djece, te preuređenje ambulante u kojoj se izvode dijagnostičko - terapijski postupci. 

Sredstva se mogu donirati i direktno na račun IBAN: HR5124840081502011742 kod Raiffeisenbank Austria d.d. Zagreb.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 15:15