StoryEditorOCM
Promo arhivDAN PODUZETNIKA 2019

Renato Radić, predsjednik Uprave Prima Grupe: Modularni namještaj spaja inovativnost i učinkovitost<br />  

Piše Promo
30. svibnja 2019. - 18:19

Dan poduzetnika Hrvatske udruge poslodavaca mjesto je gdje će se ove godine razgovarati o tome kako kreativnost i inovativnost povećavaju produktivnost poslovanja. U industriji namještaja takvo promišljanje osnova je poslovnih procesa, a trendovi u industriji diktiraju završni proizvod. Nije naglasak samo na dizajnu, već i odabiru materijala, dekora, specifičnih tkanina i palete boja. Svaka industrija nameće svoju dinamiku koju je naravno puno lakše pratiti kada su unutar tvrtke objedinjeni svi procesi. Od dizajna, preko proizvodnje do maloprodaje. Stoga kreiramo proizvod koji je u potpunosti naš - od početne ideje koja je u skladu sa zahtjevima tržišta. Nakon proizvodnje u vlastitim pogonima ideja je zaživjela u proizvodima koji postaju prisutni u maloprodajnim salonima.

Sve to je moguće kada se vodi briga i ulaže u zaposlenike, u nadogradnju njihovih postojećih znanja i želju da se pojedinačno razvijaju te uz podršku njihovim kreativnim idejama neprestano podižemo kvalitetu i očekivanja. Poticanjem kreativnosti uvijek se mogu pomicati granice, čak i unutar zadanih okvira. Tim dizajnera osmišljava potpuno nove proizvode ili naše već prepoznate proizvode dorađuje detaljima, materijalima i bojama, ovisno o potrebi tržišta i kupca. Presudno je poznavati kupce i njihove zahtjeve i svoje proizvode uvijek prilagođavati njihovim potrebama te im osigurati najbolja moguća rješenja za opremanje. Kupci žele višenamjenske proizvode koji odgovaraju njihovom prostoru te pružaju dojam da su izrađeni posebno za njih. 

Iz tih razloga sve veći udio u proizvodnji namještaja zauzima modularan namještaj. Kupci imaju mogućnost prilagođavanja dimenzija, boja i materijala svojim potrebama i financijskim mogućnostima. Kod takvih je proizvoda inovativnost presudna. Ideja je da namještaj postaje personaliziran, a ipak se može masivno proizvoditi. Do sada su to mogli ponuditi samo manji obrti koji su se mogli posvetiti svakoj narudžbi pojedinačno, no sada je, zahvaljujući modularnom pristupu, takva prilika ponuđena svima na tržištu.

Posebnu pažnju plijene inovativna rješenja iz segmenta modularnog tapeciranog namještaja, a modularnost se primjenjuje i na linije regala, predsoblja, kupaonskog namještaja te programe spavaćih soba. Ovim visokofunkcionalnim rješenjima omogućeno je da u cijelosti iskoristite svaki centimetar raspoloživog prostora kombinirajući niz različitih modula, a prilagodljivost i mogućnost personalizacije odlike su Priminih modularnih kuhinja i kuhinja po mjeri.

Svaku novu kolekciju PRIMA namještaja odlikuje suvremeni dizajn, vrhunska kvaliteta bazirana na pažljivo odabranim prirodnim materijalima, funkcionalnost te visoka estetika i trajnost.  No, uvijek želimo nadmašiti onu prošlu i stoga mijenjamo pristup pri osmišljavanju te pronalaženju što kreativnijih rješenja. U procesu kreiranja novog proizvoda, ili redizajnu postojećeg, nastojimo, ne samo pratiti trendove i ponuditi rješenja na postojeće zahtjeve, već nadmašiti sami sebe i pomjeriti granice koje je nametnulo tržište. Težimo biti korak ispred potreba tržišta i pokretača trendova u industriji namještaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 13:42