StoryEditorOCM
Promo arhivPIONIRI IZNAJMLJIVANJA U DALMATINSKOJ ZAGORI

Imotski „Mali raj" obožavaju Skandinavci

Piše PROMO
17. travnja 2019. - 10:00

U impozantni objekt uložen je obiteljski novac. Žužuli zato ove godinu kane osigurati kuću kako bi mirno ušli u sljedeći investicijski ciklus

Tihomira i Leu Žužul prije pet su godina susjedi gledali s čuđenjem. Bilo im je neshvatljivo da će se netko u Imotskom, toliko daleko od mora, upustiti u iznajmljivanje. No, Žužuli su duboko vjerovali u svoj projekt. Izgradili su kuću s bazenom „Mali raj" i hrabro iskoračili na tržište. I očito su imali nosa za  posao, jer im je uskoro turizam, koji se u međuvremenu zahuktao u Imotskoj krajini, postao sve.
Pioniri IM turizma, obitelj Žužul, sudjelovali su u razbijanju stereotipa o Zagori kao dijelu Hrvatske koji nije turistički interesantan kao obala ili otoci. Uspjeli su u tome jer  gostima prilaze domaćinski, a posao polako prenose i na novu generaciju, sina Milana.

Biciklima kroz prirodu

- Ovo je sada definitivno biznis koji će odrediti cijelu moju obitelj jer smo mu se svi do jednoga podredili. Otac je kao građevinar zadužen za infrastrukturu, održavanje postojećih i projektiranje novih sadržaja, a majka za uređenje interijera i domaću spizu koju serviramo turistima. Supruga mi je angažirana oko bookinga i konverzacije s gostima, a ja na kraju dođem kao Katica za sve, uskačem gdje i kada treba, od jutra do sutra. I vjerujte, samo se tako može uspjeti - kaže vrijedni Milan Žužul koji vjeruje da je ključ njihova uspjeha u turizmu činjenica da su svi angažirani oko zajedničkog cilja, a taj je ugoditi gostu da bi im se opet vratio. 
- Majci Lei moram skinuti kapu do poda. Ona je prepoznala vrijednost ovoga što danas radimo. Otac je gradio, mučio se. Uložilo se puno, dizali su se krediti, no, barem za sada, stvari se dobro odvijaju, možemo reći da se investicija u turizam u Imotskome isplatila - kaže Milan i napominje da su bili svjesni da se radi o poslu na duge staze.
- To znači da se uloženo neće odmah vratiti, no strpljivi smo, i mic po mic, korak po korak, idemo dalje. U ovih smo pet godina uvijek bili popunjeni između deset i dvanaest tjedana. Gosti nam stižu iz Skandinavije, Velike Britanije, Njemačke i Poljske. Imali smo sreću da su nam dolazili sve divni obiteljski ljudi. Tako će biti i ove godine, od 16. lipnja pa sve do 1. listopada. Kada kažem da su svi kod nas uživali, onda mislim na njihove recenzije u kojima hvale naš smještaj i vrednuju ga najvišim ocjenama - veli Milan Žužul.

 

 

Vila „Mali raj" ima predivno prirodno okruženje. Gostima su na raspolaganju bazen, teretana, kamin. Blizu su i šetnice.
- Gosti obožavaju rijeku Vrljiku i jezero u Ričicama. Posljednje dvije godine rado se voze biciklima kroz prirodu i to im predstavlja užitak. Koliko smo zadovoljni gostima, govori i primjer da sam s jednim od njih već uspostavio i ozbiljne poslovne kontakte. Pomagat ću mu u nekim poslovima u Hrvatskoj - govori zadovoljno Milan i dokazuje na tom primjeru kako turizam otvara brojne, često neočekivane perspektive. Gosti se, kad se požele mora, odvezu do Makarske rivijere, a onda se vraćaju u svoju mirnu imotsku oazu.
U vilu „Mali raj" je uložen obiteljski novac. Jesu li Žužuli osigurali imovinu od mogućih šteta?
- Ne, nismo još, no ove ću godine to zaista i učiniti. Razlog tomu su i nove investicije. Namjeravamo graditi sportsko igralište prvenstveno za djecu naših gostiju, ali i odrasle. Vidjeli smo da im to fali. Uostalom to kažem i svojim prijateljima, koji su se također okrenuli ovom čime se bavi moja obitelj. Opstat će samo oni koji nude više, bilo da je riječ o gastronomiji, bilo sportskim i rekreativnim sadržajima. Treba budno pratiti sve što se događa na turističkom tržištu, ali i pitati goste o njihovim htijenjima i željama  - veli Milan koji je širokogrudno pomogao mnogim početnicima u iznajmljivanju vila, apartmana i soba.   

 

 

Vratite izgubljenu dobit

Tko investira u sigurnost koju pruža Euroherc osiguranje, ugovora jedinstven osigurateljni paket DOMOS Rent i u potpunosti štiti sve segmente svog poslovanja kao iznajmljivača kuća za odmor, apartmana i soba. Što je osigurano policom DOMOS Rent? Građevinski objekt i stvari u njemu osigurani su od požara, eksplozije, udara munje, oluje, tuče, poplave, izljeva vode i drugih tekućina, potresa, provalne krađe i razbojstva, loma staklenih, keramičkih i kamenih površina. Također, kod rent pokrića, bit će vam nadoknađena izgubljena zarada u slučaju da niste u mogućnosti primiti goste zbog oštećenja smještajnog objekta. Saniranje štete i obnova mogu potrajati danima i u tom razdoblju niste u mogućnosti iznajmljivati, odnosno gubite zaradu. Uz DOMOS Rent dobivate odštetu za dane kada ne možete primati goste. Ako, primjerice, uslijed nevremena tegla s cvijećem ili slomljena grana padne na automobil Vašeg gosta i prouzroči značajnu štetu, možete biti mirni. Osigurani ste od šteta koje pretrpe gosti, jer svaki gost pod Vašim krovom, Vaša je odgovornost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 00:28