StoryEditorOCM
Promo arhivIstraži svijet obrazovanja!

Besplatne prezentacije o mogućnostima obrazovanja i usavršavanja u inozemstvu

Piše PROMO
1. travnja 2019. - 16:15

Od ulaska Hrvatske u Europsku uniju 2013. godine, svijet studiranja na engleskom jeziku u zemljama Europske unije, hrvatskim je učenicima i studentima puno bliži, a prilika je sve više. Stručni tim savjetnika iz agencije IntegralEdu koja se bavi savjetovanjem o obrazovanju u inozemstvu od srijede 3. travnja do subote 6. travnja doći će redom u Dubrovnik, Split, Zadar i Zagreb kako bi svim zainteresiranim dali informacije o preddiplomskim i diplomskim studijima u inozemstvu, jezičnim tečajevima u inozemstvu i privatnim srednjim školama.

Tom prilikom predstavnik QA Higher Educationa g. Lars Kascha će predstaviti studijske programe vodećih britanskih sveučilišta: SouthamptonSolent University, Roehampton University, Middlesex University, Ulster University i Northumbria University na kojima se može studirati više od različitih studijskih smjerova. Kroz kratku prezentaciju predstavnik grupacije tih sveučilišta će govoriti o studijima koji se mogu studirati na tim sveučilištima, ocjenama koje hrvatski učenici moraju imati kako bi uspješno upisali određene studije, kako mogu dobiti mjesto u studentskom domu te koje sve vrste financiranja njihovih studija postoje.

Isto tako, bit će govora i o jezičnim tečajevima u inozemstvu te svim dobrobitima koje takav način učenja stranih jezika donosi. Prema najnovijim istraživanjima dva tjedna učenja stranog jezika u njegovom prirodnom okruženju, jednako je čak godinu dana učenja stranog jezika u osnovnoj ili srednjoj školi zbog čega roditelji sve češće šalju svoju djecu na takozvane ljetne jezične kampove. Osim što djeca kvalitetno provode ljeto, u isto vrijeme usavršavaju strani jezik, ali i razvijaju svoje meke vještine poput sposobnosti kreativnog razmišljanja, rada u grupi, donošenja odluka, kritičkog razmišljanja i dr. Za sve koji budu prisustvovali prezentaciji bit će osiguran popust za rezervaciju jezičnih tečajeva od 5%.

Za zagrebačku prezentaciju će nam se također pridružiti i gđa Laura Mould iz jedne od najboljih britanskih škola za učenje engleskog jezika - Oxford Spires. Ova škola specijalizirala se za vrlo intenzivno učenje engleskog jezika za djecu od 13 do 17 godina u dva najpoznatija britanska sveučilišna grada – Oxfordu i Cambridgeu. Osim same formalne poduke engleskog jezika u ovoj školi koriste metodu planiranog učenja koja u fokusu ima komunikacijski pristup i pristup koji se temelji na zadatcima koji pokrivaju širok raspon tema. Također svi zainteresirani koji se odluče rezervirati ljetni tečaj za svoju djecu prilikom ovog događaja, dobit će popust od 10%.

Prezentacije će se održati redom:

  • Dubrovnik: 3.4. u 17h (Dubrovačke knjižnice, NKG Čitaonica)
  • Split: 4.4. u 17h (Klub mladih Split)
  • Zadar: 5.4. u 17h (Gradska knjižnica)
  • Zagreb: 6.4. u 12h (ured IntegralEdu, Pierottijeva 5)

Ulaz na sve događaje je besplatan, jedino se potrebno prijaviti na: http://www.integraledu.hr/istrazi-svijet-obrazovanja

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 02:01