StoryEditorOCM
Promo arhivSve spremno za pripajanje

HPB i JABA postaju jedna banka

Piše PROMO
28. ožujka 2019. - 16:37

Najveća banka u hrvatskom vlasništvu postaje još veća: nakon pripajanja HPB će imati više od 600 tisuća klijenata i 58 poslovnica, od kojih je šest u Šibensko-kninskoj županiji, u kojoj će poslovanje od 1. travnja voditi veliki Regionalni centar Šibenik

Od petka 29. ožujka od 14 sati do nedjelje 31. ožujka sve sadašnje poslovnice Jadranske banke bit će zatvorene za rad s klijentima. Poslovnice HPB-a će redovno raditi, osim poslovnice u Šibeniku, a klijentima će cijelo vrijeme biti osigurano nesmetano korištenje kartica i bankomata

Hrvatska poštanska banka (HPB) i Jadranska banka (JABA) 1. travnja 2019. godine postaju jedna banka. Pripajanjem jake lokalne Jadranske banke nastavlja se jačanje HPB-a, najveće banke u hrvatskom vlasništvu, koja će imati više od 600 tisuća klijenata i 58 poslovnica, od kojih je šest u Šibensko-kninskoj županiji. HPB u Šibeniku 1. travnja otvara jedan od svojih najvećih regionalnih centara i postaje najvažnija banka za razvoj Šibensko-kninske županije.
Vikend uoči integracije, od 29. do 31. ožujka, označit će završetak procesa koji je trajao osam mjeseci i predstavlja najbrže provedeno poslovno pripajanje u Hrvatskoj.
Klijenti su tijekom priprema za pripajanje bili pravovremeno informirani o svim promjenama, a zbog završetka tog procesa i prelaska na novi tehnološki sustav obavještavamo ih o dostupnosti usluga u razdoblju od petka, 29. ožujka do ponedjeljka, 1. travnja 2019.
POSLOVNICE
Od petka, 29. ožujka od 14 sati do nedjelje 31. ožujka sve sadašnje poslovnice Jadranske banke bit će zatvorene, a od 1. travnja poslovat će kao HPB poslovnice. Sve poslovnice Hrvatske poštanske banke bit će otvorene u redovnom radnom vremenu, osim poslovnice u Šibeniku na adresi Fra Jeronima Milete 6, koja će biti zatvorena samo u subotu, 30. ožujka zbog preseljenja na novu lokaciju - Ante Starčevića 4.


BANKOMATI I KARTICE
Tijekom vikenda pripajanja klijentima je osigurano nesmetano korištenje bankovnih kartica. Klijenti JABA-e postojeće bankovne kartice mogu koristiti do nedjelje 31. ožujka do 23.59, a nakon toga bit će im omogućeno korištenje HPB kartica koje su im već dostavljene ili će biti dostavljene prije pripajanja. Svim klijentima na raspolaganju je mreža s 534 bankomata HPB-a, na kojima mogu podići gotovinu bez naknade. Na bankomatima i POS uređajima bit će omogućeno obavljanje transakcija i umirovljenici će od ponedjeljka 1. travnja moći podići svoje mirovine u svim HPB poslovnicama.

INTERNETSKO I MOBILNO BANKARSTVO
Transakcije preko internetskog i mobilnog bankarstva JABA-e neće biti moguće od petka 29. ožujka od 18 sati. Od ponedjeljka 1. travnja JABA internetsko i mobilno bankarstvo će biti dostupno isključivo u svrhu pregleda povijesti prometa po računima, provedenih naloga i sl. Ograničene usluge JABAnet i mJABA bit će dostupne prvih trinaest mjeseci, odnosno do 30. travnja 2020. Od 1. travnja klijentima JABA-e bit će dostupne usluge HPB internetskog i mobilnog bankarstva u novom dizajnu i uz proširene funkcionalnosti. U nedjelju 31. ožujka HPB internetsko i mobilno bankarstvo neće biti dostupno, dok su u subotu 30. ožujka i ponedjeljak, 1. travnja moguće poteškoće prilikom prijave.

Informacije o svim važnim promjenama klijentima su dostavljene na kućne i poslovne adrese te su dostupne na internetskim stranicama JABA-e i HPB-a. Za pitanja i dodatne informacije klijentima je na raspolaganju tim Kontakt centra s povećanim brojem djelatnika od 0 do 24 sata na besplatnom info telefonu 0800 472 472.

HPB i JABA svim klijentima zahvaljuju na razumijevanju i povjerenju.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 11:59