StoryEditorOCM
Promo arhivKAMEN TEMELJAC ZA PROJEKT VRIJEDAN 200 MILIJUNA KUNA

'Čarolija' u Baškoj vodi gradi novi hotel s četiri zvjezdice

Piše PROMO
13. ožujka 2019. - 17:49

Turistička ponuda Makarskog primorja, preciznije Baška Voda, dobit će još jedan luksuzni hotel.
Tvrtka "Čarolija" u srijedu je svečanim polaganjem kamena temeljca započela gradnju budućeg hotela s četiri zvjezdice.
– Projekt vrijedan više od 200 milijuna kuna nakon punih 15 godina, nakon najduljeg postupka dobivanja građevinske dozvole, napokon privodimo realizaciji – zadovoljan je bio Kruno Žulj, direktor "Čarolije", dok je njegov sin Ivan postavio kamen temeljac budućeg turističkog kompleksa.
Izgradit će se hotel na četiri etaže, površine 5500 četvornih metara, koji će gostima ponuditi 100 soba i luksuzne apartmane, uz vanjski i unutarnji bazen.
– Gradimo na našoj parceli od 4400 četvornih metara, a sutra ćemo zaposliti više od sto djelatnika – doznajemo od Krune Žulja, kao i to da izgradnju novog smještajnog kapaciteta u Baškoj Vodi očekuje za dvije godine.
– Ako nam bude omogućena gradnja s građevinskom mehanizacijom! Evo i danas smo na postavljanje kamena temeljca morali materijal dovoziti kariolama jer je pristupni put zatvoren. To je jedini prolaz do gradilišta, a zatvoren je zbog navodnog klizišta. Nadamo se rješenju ovog problema, pa da naše gradilište stvarno postane gradilište, sa svom potrebnom mehanizacijom, bagerima, kamionima... A ne da deseci naših radnika na teren idu pješice s lopatama u rukama ili gurajući kariolu, kao da nismo u 21. stoljeću – dodao je investitor.
U očekivanju ukidanja zabrane prolaza, ulagači, koji žele u realnom roku od dvije godine završiti gradnju hotela, prilažu i službeni dokument, odnosno elaborat iz kojega proizlazi kako klizišta nema, te se svi nadaju skorom "paljenju" bagera na novom turističkom gradilištu podno Biokova. S. Bt.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 09:58