StoryEditorOCM
Promo arhivOD SOKOVA I KAVE DO PIZZE I ROŠTILJA

Izlagači na GAST-u nude obilje okusa i mirisa

1. ožujka 2019. - 16:24

Drugog dana GAST-a u Spaladium Areni posjetiteljima nije bilo ništa manje zanimljivo i korisno.
Dapače, najbolje tvrtke iz gastronomije, turizma, vinarstva te tvrtke iz područja ugostiteljstva i opremanja prostora u funkciji turizma i njihovi predstavnici prezentirali su svoje najbolje i najnovije proizvode, a program su oplemenile brojne konferencije, natjecanja i gostovanja najpoznatijih hrvatskih i stranih kuhara, nagrađenih "Michelinovim" zvjezdicama.
Izlagača je bilo iz Hrvatske, dolaze i iz Slovenije, BiH, Srbije, Austrije, Njemačke, Italije i Tajlanda, predstavljali su sve od alkoholnih pića, ugostiteljskih oprema i tvrtki pa do najukusnih pizza.
- Predstavljamo novi projekt u našoj tvrtki koji je u stvaralačkom smislu započeo prije dvije godine, a na ovom sajmu smo prvi put i komercijalno "izišli" s njim. Riječ je o alkoholnim pićima, flaširanoj vodi, sokovima "Fructal" i pićima "HELL energy". Sve što je potrebno restoranu, hotelu i caffe baru - kazao nam je Branko Jugovac, direktor divizije pića i hrane u tvrtki "Alca Beverages".
Predstavnik zagrebačke tvrtke "Franjo" i brenda "Francesca Cafe" predstavili su kavu i automatske strojeve za proizvodnju, te proizvode kao što su instant capuccino i mlijeko, te kakao i vruće čokolade.
Mnogi su se okupljali oko izlagača koji su ih privlačili s oku privlačnim i okusima primamljivim friško ispečenim pizzama.
- Na ovogodišnjem GAST-u predstavljamo najbolju napolitansku pizzu. Cijeli dan spremamo tijesto koje mijesi Talijan, inače svjetski prvak u pripremanju pizze. Također, predstavljamo i proizvode koji idu na tijesto, a to su vrhunska mozzarella, rajčice i brašno bez kojeg nema dobre pizze - kaže Renata Dabac iz marketinga "Lareto Food grupe".
Igor Crnković iz trgovinskog odjela austrijskog Veleposlanstva na svojem štandu okupio je devet izlagača iz te države, od proizvođača opreme za hotele, ugostiteljstvo i turizam do prehrambenih proizvoda i pića.
- Mi smo predstavnici Austrijske gospodarske komore u Hrvatskoj i svih austrijskih tvrtki u Hrvatskoj. Interes posjetitelja je solidan, reakcije su vrlo dobre, a izlagači zadovoljni - doznali smo od Crnkovića.
Nešto niže u Spaladium Areni naišli smo i na predstavnika domaće, splitske tvrtke "MMC", koja ima profesionalnu opremu za opremanje objekata u turizmu.
- Imamo profesionalnu ugostiteljsku opremu višeg, srednjeg i visokog ranga, također smo i zastupnici tvrtke za strojeve s 90-godišnjom tradicijom, imamo zastupništvo za područje bivše države za slovenske "Koppa" roštiljske peći, a radimo i šankove te cjelokupnu opremu kuhinja - kazao nam je Damir Janačković, vlasnik i direktor tvrtke "MMC-a".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 10:25