StoryEditorOCM
Promo arhivNOVI IZAZOVI

Adriatic osiguranje širi poslovanje na tržište EU<br />  

Piše Promo
19. veljače 2019. - 10:39

Adriatic osiguranje novo je ime pod kojim Jadransko osiguranje, nakon 27 godina uspješnog rada na hrvatskom osigurateljnom tržištu, posluje od 1. siječnja 2019.

Ovo osiguranje posluje u sklopu Koncerna Agram, vodeće hrvatske osigurateljne grupacije, a uspješan poslovni put, temeljen na promišljenoj strategiji i inovativnom i dinamičnom pristupu, Adriatic osiguranje iz godine u godinu potvrđuje respektabilnim poslovnim rezultatima. Uz rast premije od 11,3 posto društvo je 2018. godinu završilo na trećoj poziciji na iznimno konkurentnom tržištu neživotnih osiguranja u Hrvatskoj.

Adriatic osiguranje spremno za iskorak na EU tržište

Poslovnu 2019. godinu obilježit će novi razvojni ciklus u poslovanju Društva kroz investicije, širenje i još snažniji rast te povećanje broja osiguranika. Uz zdravo postavljene poslovne temelje u Hrvatskoj, Adriatic osiguranje krenulo je u nove izazove i veliki poslovni iskorak na tržište Europske unije. Investicijski ciklus u Italiji već traje; prvi u nizu bio je kupnja poslovnih zgrada u središtu Trsta i Udina čija je obnove u tijeku, a odvija se po najvišim standardima Koncerna. Nakon opsežnog procesa kadrovskog ekipiranja s prvim danima ove godine krenulo se u ugovaranje i izdavanje prvih polica.

Adriatic osiguranje na talijanskom tržištu u prvoj fazi poslovanja nudi sve vrste osiguranja vozila. Radi se o tržištu velikog potencijala; u Italiji živi 60,5 milijuna stanovnika, a BDP po stanovniku iznosi 26.500 eura što pruža priliku snažnom plasmanu kvalitetnih proizvoda Adriatic osiguranja.

Adriatic nudi više od 150 vrsta osiguranja

Glavni poslovni cilj Adriatic osiguranja u idućem desetljeću je daljnja internacionalizacija poslovanja, investiranje i strateško pozicioniranje na novim tržištima, ali i razvoj inovativnih IT rješenja koja će pratiti rast i razvoj. Adriatic osiguranje u ponudi ima više od 150 vrsta osiguranja počevši od osiguranja motornih vozila i imovine do različitih vrsta osiguranja odgovornosti. Dosadašnji rezultati poslovanja jamstvo su da i Adriatic osiguranje, na sigurnim i stabilnim temeljima, ambiciozno kreće u izgradnju uspješne budućnosti, budućnosti koju ispisuje već 27 godina i koja će se, uz hrvatski, ispisivati i na ostalim europskim jezicima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 04:06