StoryEditorOCM
Promo arhivPanel diskusija "U susret parlamentarnim izborima"

Mladi imaju pravo i obvezu izaći na EU izbore iduće godine

Piše I.K.
5. prosinca 2018. - 09:52

Splitska Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju koja već ima status "Škole ambasadora Europskog parlamenta" nizom aktivnosti priključila se kampanji EU parlamenta "Ovaj put glasam" koja za cilj ima pozvati mlade da u što većem broju izađu na izbore krajem svibnja 2019. godine.

U tu svrhu sinoć je u školi održana i panel diskusija "U susret parlamentarnim izborima" na kojoj su sudjelovali dr.sc. Domagoj Bebić s Fakulteta političkih znanosti, Srećko Radnić pomoćnik ravnatelja javne ustanove RERA SD, Mate Prlić glavni urednik Dalmatinskog portala, te Marko Boko i Tomislav Korman iz zagrebačkog ureda EU parlamenta.
- Za ove izbore odlučili smo promijeniti priču i tijekom kampanje želimo proći što više sredina kako bi informirali mlade o tome zbog čega su oni važni. Upućujemo ih na online platformu ovajputglasam.eu gdje se registriraju, i putem jedinstvenog linka mogu regrutirati druge ljude, pa ukoliko budu zapaženi to ih može odvesti u Bruxelles ili neku drugu metropolu. Mi im naravno ne sugeriramo koju političku opciju odabrati, već prije svega pokušavamo osnažiti mlade građane da izbore shvate kao svoje pravo i obavezu jer ih je zadnji put izašlo tek 13 posto - kazao je Boko iz ureda EU parlamenta u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 19:52