StoryEditorOCM
Promo arhivŠTITI VAŠ DOM OD 11 RIZIKA

Croatia osiguranje: Do kraja godine popust na policu osiguranja Croatia Imovina

Piše PROMO
24. studenog 2017. - 09:00

Prema procjenama Državne uprave za zaštitu i spašavanje, u Hrvatskoj je poplavama posebno ugroženo 85 gradova i naselja koji nisu primjereno zaštićeni. Procjena je da u tom područjima živi oko 160 tisuća stanovnika, a u posljednjih nekoliko godina većina njih suočila se s vodenom prijetnjom, ili je njihova imovina bila direktno ugožena poplavama. Svi se još sjećamo potresnih fotografija razorne bujice koja je 2014. godine poplavila Gunju, ili poplava koje su krajem ljeta ove godine zaprijetila i većim ili manjim gradovima, poput Zadra, Karlovca Crikvenice, Ogulina ili Pazina, te njihovoj okolici.

Iako su neka od tih mjesta u proteklih nekoliko godina poplavljena i više puta, još je uvijek relativno mali broj građana koji su svjesni potrebe da zaštite svoju imovinu, odnosno previše građana uzda se samo u pomoć iz državnog proračuna, koja je u pravilu nedostatna. Naravno, polica osiguranja imovine može se isplatiti baš svima, jer i začepljen odvod ili puknuće cijevi u stanu mogu završiti s nekoliko desetaka kuna štete na parketima, namještaju, kućanskim aparatima i osobnim stvarima ukućana, od čega se kućni budžet neće oporaviti godinama.
 

 


Svjesni potrebe da građanima ponude kvalitetnu i pristupačnu policu osiguranja imovine, u Croatia osiguranju osmislili su policu osiguranja Croatia Imovina, kojom svoj dom možete osigurati od požara, poplave, oluje, puknuća cijevi, provale i još 11 drugih rizika, s tim da jedna polica može uključivati i osiguranje građevinskog dijela objekta, kao i osiguranje stvari u kućanstvu. Osiguranici pritom mogu birati između tri programa osiguranja građevinskog dijela (Basic, Standard i Ultra), te dva modela za osiguranje stvari u kućanstvu (Optima i Maksi). Prosječna polica osiguranja za stan od 60 četvornih metara pritom stoji 50-ak kuna mjesečno, a kako bi građanima olakšali odluku o zaštiti doma, svi oni koji policu Croatia Imovina ugovore do 31. prosinca ove godine, ostvarit će pravo i na poseban popust, ističu u Croatia osiguranju.

Važno je znati da Croatia imovina podrazumijeva osiguranje imovine na novu vrijednost, što znači da u slučaju eventualne štete ostvarujete pravo na isplatu u vrijednosti novih zidova, zidnih obloga, podova, kao i ugrađenih instalacija i uređaja te pomoćnih objekata koji se smatraju dijelom opreme objekta. Tako bi, primjerice, osiguranik koji živi u stanu starom 20-ak godina, u slučaju štete imao pravo na isplatu naknade koja će pokriti trošak novih pločica, parketa, uređaja za centralno grijanje ili klime, hidrofora i solarnih ploča, ako su ugrađene, ali i ograde, vrtne kućice, vanjskog bazena ili sportskog terena i slično. Polica pokriva i trošak nabave novog namještaja, kućanskih aparata i uređaja, odjeće i obuće, kao i trošak izrade novih dokumenata i osobnih isprava, kao i vrijednijih stvari koje ste čuvali u kući (novac, nakit, numizmatički predmeti, umjetnički predmeti i slično). Ukratko, polica osiguranja Croatia Imovina svakom osiguraniku i njegovim ukućanima omogućit će da u relativno kratkom roku obnove vlastiti dom i nastave s normalnim životom bez većih odricanja i problema.

Više informacija o polici osiguranja imovine Croatia Imovina možete pronaći na internetskoj stranici www.crosig.hr, ili na besplatnom telefonu: 0800 1884, gdje odmah možete zatražiti i ponudu za osiguranje od prodajnog savjetnika Croatia osiguranja.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 08:48