Novosti Hrvatska

Josipović: DORH mora istražiti optužbe protiv Sanadera

Ivo Josipović, novoizabrani predsjednik Republike Hrvatske, u nastupnom intervjuu za Globus uoči svečane inauguracije govori o svojim prvim potezima kad se useli na Pantovčak, o odnosu prema Vladi i premijerki Jadranki Kosor.

- Važno je da institucije, u prvom redu Državno odvjetništvo, reagiraju na javne optužbe tako što će ih potvrditi ili demantirati. To je posebno važno u slučaju kada se optužuju politički eksponirane osobe. Kao predsjednik države zalagat ću se i tražiti od DORH-a da se takve sumnje brzo provjere i, ako se optužbe pokažu točnima, da se pokrenu postupci protiv odgovornih osoba. Pozivam Državno odvjetništvo da i u slučaju optužbi protiv Ive Sanadera bude efikasno, da potvrdi ili odbaci sumnje - rekao nam je novoizabrani predsjednik Ivo Josipović u ekskluzivnom intervjuu.

- U stranci (SDP-u) znaju da samnom na Pantovčaku ne dobivaju ispostavu. Mi smo raščistili na odnos - kazao je Josipović.

Josipović nam je potvrdio informaciju kako će predstojnik Ureda predsjednika biti Joško Klisović, dok će mjesto zamjenika predstojnika Ureda dobiti Marko Rakar, obzirom da Josipović želi poseban naglasak staviti na komunikaciju putem interneta. Uz njih vjerojatno će kao savjetnik ostati Siniša Tatalović i Saša Perković, dok će se Drago Pisel baviti analitikom.

- Osnivanje fonda načelno je dobar potez, iako gospodarstvenici kažu da se kasni s time. Ali to nije dovoljno, od Vlade se očekuje niz pratećih mjera - komentirao je Josipović Vladine poteze za izlazak iz krize.

OSTATAK INTERVJUA PROČITAJTE
U TISKANOM IZDANJU GLOBUSA

Naslovnica Hrvatska
Page 1 of 3FirstPrevious[1]23Last