Novosti Hrvatska

komentar šefa sabora

'Takvima nije mjesto u HDZ-u': Jandroković najavio oštre kazna za sporne poruke, poručuje da je zbog pozivanja na nečiju likvidaciju moguće i izbacivanje iz stranke

komentar šefa sabora

Na zagrebačkom velesajmu danas je bilo predstavljanje programa aktualne predsjednice Kolinde Grabar Kitarović koja se kandidira za drugi mandat. Tom prilikom na Velesajam se slila gotovo kompletna Vlada i cijeli niz visokih dužnosnika HDZ-a, koji nisu mogli izbjeći novinarska pitanja o eksplicitnim porukama mržnje u Viber i WhatsApp grupama u kojima su bili neki od članova stranke.

Zbog ovih poruka HDZ je oglasio uzbunu: 'Metak u čelo', 'Ja bih njih radije leđno niz Savu', 'Glas za listu je glas za Plenkovića i njegove janjičare'...; Među članovima grupe niz je poznatih imena

Jedan od onih koji je komentirao te poruke bio je i šef Sabora Gordan Jandroković. On je jasno rekao da takav govor nipošto nije prikladan te je dao naslutiti kakve bi mogle biti sankcije za one koji su ih pisali.

 - Otvoreno pozivanje na sabotiranje stranke, a posebno pozivanje na nečiju likvidaciju samo zato što se s njim ne slažeš nije prikladno. Takvima nema mjesta u HDZ-u, moguće je i izbacivanje - rekao je Jandroković, javlja Jutarnji list.

Naslovnica Hrvatska