StoryEditorOCM
HrvatskaAnaliza 'Slobodne'

Ministar Božinović hrabro politizira MUP, što će reći EU? Novi Zakon o policiji olakšava smjenu 'nepodobnih': dovoljno je samo da ih ravnatelj ocijeni s 'ne zadovoljava' i na njihovo mjesto stižu politički 'podobni' kadrovi

11. ožujka 2019. - 23:17

Vlada RH je dala zeleno svjetlo novom Zakonu o policiji te je MUP-ov Prijedlog izmjena tog Zakona uputila u saborsku proceduru.

Zakon o policiji je donesen u ožujku 2011. godine i do sada je mijenjan nekoliko puta, ali će ovim izmjenama biti napravljen najveći i najdublji makeover do sada. Ali na čiju korist i štetu, tek će se vidjeti.

Prijedlogom Zakona predlaže se osnivanje Povjerenstva za rad po pritužbama na rad policijskih službenika, koje bi imalo dva člana iz Ministarstva unutarnjih poslova i 10 iz reda građana koje imenuje i razrješava Sabor.

- Novina je da se propisuje novčana naknada za članove Povjerenstva iz reda građana u iznosu 5% prosječne neto plaće isplaćene u Hrvatskoj u prethodnoj godini - pojasnio je ministar Davor Božinović na predstavljanju ovog Pr...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 12:15