Novosti Hrvatska

smanjenje tenzija u medijskom prostoru

Hrvatska radiotelevizija i Slobodna Dalmacija mirnim putem riješili sve sporove

smanjenje tenzija u medijskom prostoru

Hrvatska radiotelevizija pokrenula je spor protiv Slobodne Dalmacije d.d. radi naknade štete zbog objavljenih navoda u slejdećim izdanjima nakladnika:

1. Dana 14. rujna 2017. godije u tiskanom izdanju lista Slobodna Dalmacija, podlist Rflektor objavljen je članak naslova "Sarma je jača od istraživačkog novinarstva".

2. Dana 8. listopada 2017. godine na portalu "slobodnadalmacija.hr" objavljen je članak pod naslovom " Nevjerojatan gaf HRT-a: postavili pitanje, a nisu ponudili točan odgovor i tako natjecatelja oštetili za veliki iznos".

3. Dana 18. listopada 2017. godine u tiskanom izdanju Slobodne Dalmacija na stranici broj 8. objavljen je članak pod naslovom "Anđelo Juras pao zbog šala na svom Fejsu".

4. Hrvatska radiotelevizija pokrenula je i jedan spor protiv glavnog urednika Slobodne Dalmacije zbog teksta objavljenog 10. studenog 2018. godine u tiskalnom izdanju Slobodne Dalmacije pod naslovom "Kosanović: HRT je mjesto cenzure i straha; HRT: Odbacujemo ničim izazvane optužbe".

Ovom objavom Hrvatska radiotelevizija i Slobodna Dalmacija d.d. potvrđuju da su mirnim putem riješili sve međusobne sporove.

Dogovor HRT-a i Slobodne Dalmacije postignut je u cilju normalizacije javnog diskursa i smanjenja tenzija u medijskom prostoru, a u duhu preporuka europskih institucija da se medijski sporovi kada je god to moguće rješavaju dogovorom, bez pribjegavanja sudskim tužbama.

Ovim putem zajedno pozivamo i ostale nakladnike da sporove riješe mirnim putem, u javnom interesu izgradnje kvalitetne i pluralne javne scene, zaključuju iz Hrvatske radiotelevizije i Slobodne Dalmacije.

Naslovnica Hrvatska