Novosti Hrvatska

Zapošljavanje (pre)mladih

Trgovački lanci u lovu na srednjoškolce, istražili smo kakve se zamke kriju u zapošljavanju petnaestogodišnjaka

Zapošljavanje (pre)mladih

Prošlog ljeta su se veliki trgovci rukama i nogama borili za svakog novog zaposlenika, toliko da su davali i po 500 kuna onome koji bi sa sobom doveo još jednog kolegu. Nedostatak radne snage u trgovini od ove će se godine rješavati i - angažiranjem srednjoškolaca.

Naime, u okviru eksperimentalnog programa "Dualno obrazovanje" koji se trenutačno provodi u 11 hrvatskih škola, i to za četiri strukovna zanimanja - prodavač, kozmetičar, dimnjačar i staklar, učenicima koji navrše 15 godina omogućava se da sklapaju ugovore o radu i primaju plaću.

A tko će sve kontrolirati?

Kako će ta plaća, naravno, biti daleko niža od prosječnih primanja prodavača, zaposleni u trgovini strahuju da će poslodavci rado popunjavati "rupe" u sezoni angažiranjem srednjoškolaca koji će biti na popisu djelatnika, a morat će ih se obučavati.

- To je lako moguće budući da sve stavke ovog dualnog obrazovanja još uvijek nisu definirane, a s programom se već krenulo. I ne samo to - doznali smo kako su poslodavci već počeli provoditi selekciju među djecom, odnosno da su ih počeli zvati na razgovore za posao što je nedopustivo jer srednjoškolci još uvijek nisu pripremljeni za takvo što - kaže Ana Miličević Pezelj, izvršna tajnica za socijalni dijalog i javne politike Saveza samostalnih sindikata Hrvatske.

Naša sugovornica naglašava kako ona nema ništa protiv dualnog obrazovanja, dapače, ono je neminovno - u Austriji, primjerice, djeca koja se školuju za strukovna zanimanja provedu 80 posto vremena na plaćenoj praksi, a tek 20 posto u školskoj klupi, učeći teoriju.

- Prvo što smatramo spornim kod nas jest to što se srednjoškolci angažiraju preko ugovora o osposobljavanju, čije se provođenje ne može kvalitetno nadzirati. Mi se zalažemo za to da polaznici dualnog obrazovanja potpisuju ugovore o radu jer se u slučaju njihova kršenja alarmira inspekcija rada. Adekvatna kontrola bi se postigla i tako da se dualno obrazovanje provodi isključivo kod tzv. certificiranih poslodavaca, odnosno u onim tvrtkama u kojima djeluju sindikalne podružnice. Primarno je, dakle, da zaštitimo tu djecu na tržištu rada, ali i da sve učinimo kako oni sutra ne bi postali nelojalna konkurencija onome tko od rada u trgovini živi - govori Ana Milićević Pezelj.

Praksa od ožujka

Da su trgovci itekako zainteresirani za uključivanje učenika u rad u svojim trgovinama, potvrđuje nam i Velimir Ćurčija, ravnatelj srednje Komercijalno-trgovačke škole u Splitu koja se našla među 11 obrazovnih ustanova uključenih u eksperimentalni program dualnog obrazovanja. Dosad su im se, kaže, od velikih lanaca javili "Pevec", "Tommy", "Bipa", "Lesnina"... Procedura je takva da poslodavac raspisuje natječaj za posao na koji se javljaju srednjoškolci.

- Učenici će, dakle, ići kod poslodavaca na razgovor za posao, kao i bilo koji drugi zainteresirani kandidat. Naši profesori ih, naravno, pripremaju za taj korak. Učenik koji zadovolji na tom razgovoru, potpisuje ugovor o osposobljavanju i mentoriranju jer on za taj praktični dio dobiva mentora. S ovakvim oblikom prakse starta se u ožujku - oni u prvim razredima radit će dva dana u tjednu, a svake iduće godine provodit će značajno više vremena učeći se poslu u trgovini, tako da će omjer biti 70 naprama 30 posto u korist prakse - objašnjava Ćurčija.

Plaćeni po satu

Nadležne u Ministarstvu znanosti pitali smo kolikoj se naknadi mogu nadati srednjoškolci uključeni u program dualnog obrazovanja. U svakom slučaju, obvezni minimum je definiran Zakonom o strukovnom obrazovanju.

Sukladno članku 31. ovog Zakona, polaznik za vrijeme izvođenja prakse ima pravo na nagradu koju isplaćuje poslodavac. Visina nagrade određuje se, pak, prema ostvarenoj prosječnoj neto plaći u RH u prethodnoj godini, pa će učenici u prvoj godini obrazovanja dobivati minimalno deset posto prosječne plaće mjesečno (oko 620 kuna), oni u drugoj godini 20 posto (cca 1250 kn), te u ostalim godinama 25 posto (cca 1560 kn).

Iz Ministarstva znanosti nam objašnjavaju kako su oni, ipak, smatrali da je, u slučaju dualnog obrazovanja, potrebno definirati drugi način određivanja naknada. Srednjoškolci će stoga, kako stvari stoje, biti plaćeni po satu rada, a iznos satnice odredit će poslodavci na sastanku početkom ožujka. Dogovoreni iznos isplaćivat će se mjesečno svakom polazniku na njegov IBAN žiro-račun.

Menadžeri dižu prosjek

Prosječna plaća u trgovini u studenom 2018. godine iznosila je, prema podacima Državnog zavoda za statistiku, 5149 kuna. U Sindikatu trgovine drže, međutim, kako je prosječna plaća prodavača niža od tog iznosa jer su ovdje uračunate i menadžerske plaće koje značajno podižu prosjek.

Naslovnica Hrvatska