Novosti Hrvatska

istraga je u tijeku

Nezapamćeni ulov na 'Franji Tuđmanu': carinici otvorili kufere dvojice Korejaca i ostali u šoku, turisti su zbog milijunske štete privedeni, a 'prtljaga' je završila u Zoološkom vrtu

istraga je u tijeku

Carinski službenici u zračnoj licu Franjo Tuđman ostali su u nemalom šoku kada su u koferima dvojice državljana Republike Koreje pronašli čak 252.000 strogo zaštićene vrste europske jegulje (mlađi staklače). Materijalna šteta iznosi više od 3 milijuna kuna, javlja Jutarnji list.

Policijski službenici zadržali su Korejce (38, 47 godina) zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo „Uništavanje zaštićenih prirodnih vrijednosti“.

- Naime, 38-godišnjak i 47-godišnjak, u srijedu 6. veljače  u jutarnjim satima došli su u Veliku Goricu, Rudolfa Fizira, s namjerom odlaska iz Republike Hrvatske. Tom prilikom, na izlaznoj carinskoj kontroli službenici Carine su im, prilikom pregleda, u osobnoj prtljazi, odnosno ukupno osam putnih kovčega, pronašli 252.000 strogo zaštićene vrste europske jegulje (mlađi staklače). Materijalna šteta iznosi više od 3 milijuna kuna - obavijestili su iz PU zagrebačke.

Jegulje su, kako piše Jutarnji list, zbrinute u Zoološkom vrtu u Zagrebu.

Državljane Republike Koreje preuzeli su policijski službenici i nad njima proveli kriminalističko istraživanje, a potom, po dovršetku kriminalističkog istraživanja predali ih pritvorskom nadzorniku. Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici dostavljena je kaznena prijava.

 

Naslovnica Hrvatska