Novosti Hrvatska

Sve je prijavio policiji

Ogorčeni Puljanin: Novac je godinama nestajao iz familije, 'isparilo' je i 880 tisuća eura od prodaje zemljišta i tek onda smo shvatili da punica sumanuto troši na sumnjivu sektu

Sve je prijavio policiji

"Novac je godinama nestajao iz obitelji. Moja se punica godinama zaduživala, plaćala je skidanje uroka, kojekakve vještice i štrigune. Na kraju je prodala obiteljsko zemljište, a na poklone, putovanja i automobile, koje je donirala članovima Molitvene zajednice Jeruzalem, potrošila je otprilike 100.000 eura. Žena i ja živimo u strahu. Sutra će joj možda pasti na pamet da im pokloni i ostatak imovine", ispričao je za Glas Istre jedan Puljanin, inače zet spomenute gospođe.

Kaže da ni sam nije siguran koliko ova bizarna priča traje. Uvjeren je da je ljudima iz Molitvene zajednice Jeruzalem koji su njegovu punicu iskoristili stalo jedino do zarade. To što oni rade, napominje, nema veze s vjerom. Cijela je situacija prijavljena policiji, a trenutno je u tijeku sudsko vještačenje.

Punicu su raskrinkali unazad nekoliko godina kad je prodala obiteljsko zemljište. Od cijelog iznosa kojeg je dobila od prodaje, čak 880.000 eura, nije ostalo ništa! Još je, kako piše Glas Istre, nagomilala dugove koje sad njezina kći i on, zet, moraju vraćati. Otud i briga da se takvo što ne ponovi. Nitko ju, ističe zet, ne može odgovoriti od sumanutog trošenja i moguće daljnje rasprodaje obiteljske imovine. Njegova bi punica, kaže, radije potrošila novac na misu, nego na hranu.

 

Naslovnica Hrvatska