Novosti Hrvatska

Točni podaci

U 10 godina u privredi plaće rasle 11,3%, u javnim službama 12%

Točni podaci

Najavljeni štrajk sindikata javnih službi izazvao je dosta polemičnih tonova u javnosti.

Problem je što ni sindikati ni Vlada nisu predstavili detaljnije i konkretnije izračune o kretanju plaća u javnom i privatnom sektoru ili odnosa relevantnih zanimanja u privatnom sektoru s takvim zanimanjima u javnim službama. Samo na osnovi takvih analiza bi građani mogli donijeti informativnu odluku i stav prema tim akcijama u kojima sindikati traže da se u idućoj godini, umjesto predviđenih tri posto, plaće za njih povećaju za 5,8 posto.

Zbog toga smo pokušali dobiti barem dio podataka na tu temu i rezultati su sljedeći.

Povećanje za 1130 kuna

Prosječna nominalna bruto plaća u privredi, bez javnih i državnih službi, 2008. je iznosila 7298 kuna, a u prvih osam mjeseci ove godine ta je plaća bila prosječno na razini od 8128 kuna, odnosno zabilježeno je povećanje od 830 kuna.

Također, prosječna nominalna bruto plaća u javnim i državnim službama 2018. je iznosila 8207 kuna, a u prvih osam mjeseci ove godine prosjek je iznosio 9337, odnosno bruto plaća se povećala za 1130 kuna.

U relativnim odnosima, bruto plaće u privredi su narasle za 11,3 posto, a u javnim i državnim službama za 12,1 posto.
To su podaci koje smo dobili od Matije Kroflina, glavnog ekonomista Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja.

U Hrvatskoj udruzi poslodavaca nemaju dodatne izračune, iz Ministarstva rada također nismo uspjeli dobiti potrebne analize, a ekonomisti poput eksperta Danijela Nestića s Ekonomskog fakulteta nisu radili nove detaljnije analize. Upravo je Nestić prije tri godine napravio odličnu studiju, čiji su rezultati pokazali da je 2000. prosječna plaća u javnom sektoru bila gotovo 40 posto veća nego u privatnom, ali da se ta razlika smanjila na oko 25 posto u 2008. i 2012.

No, detaljnija Nestićeva analiza, koja je uzela u obzir razlike u plaćama korigirane za međusektorske razlike u karakteristikama radnika i radnog mjesta, pokazala je da je prilagođena premija u korist javnog sektora, u odnosu na privatni, 2000. iznosila 18 posto, a tijekom promatranog razdoblja kontinuirano se smanjivala, te je 2012. iznosila pet posto.

Brojke koje smo prikazali za period od 2008. do 2018. pokazuju, pak, da je u 2008. prosječna plaća u javnom sektoru bila za 11,1 posto veća od one u privredi, a u 2018. je veća za 13 posto. No, ne znamo što bi pokazala analiza koja bi uzela u obzir razlike u plaćama korigirane za međusektorske razlike u karakteristikama radnika i radnog mjesta.

Matija Kroflin, pak, napominje kako su zbog brojnih metodoloških problema sindikati i Vlada još 2009. pribjegli tome da uspoređuju plaće VSS početnika u javnoj službi s prosječnom plaćom u privredi.

"Sukladno toj metodologiji, paritet između VSS početnika u javnoj službi i prosječne plaće u privredi je danas takav da bi osnovica trebala porasti za 18,8 posto da bi se ti omjeri vratili na razinu iz 2008., pod uvjetom da se prosječna plaća u privredi u 2008. umanji za 8,1 posto kako bi podaci za prosječnu plaću u privredi iz 2008. zbog metodološke promjene iz 2016. mogli biti usporedivi s današnjima", rekao nam je Kroflin.


HUP: Sporna usporedba
"Privatni i javni sektor ne mogu se jednoznačno uspoređivati i njihova usporedba u ukupnim prosjecima i analizama ne daje točne rezultate. Zalažemo se za to da se i u javnoj upravi, koja je isto tako na otvorenom tržištu, plaće i nagrade zaposlenicima tog sektora definiraju shodno tržišnim principima, a ne, kao što je to danas slučaj, da se za isto radno mjesto prima ista plaća bez obzira na učinak", komentar je Hrvatske udruge poslodavaca na ovu temu.

Naslovnica Hrvatska