Novosti Hrvatska

PREMIJER BIJESAN

Plenković u Šibeniku o aferi curenja informacija: Nije normalno da iz DORH-a nestane tako važan spis, očekujem od državnog odvjetnika da pojasni slučaj!

PREMIJER BIJESAN

 - Očekujem i tražit ću da glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić pojasni situaciju o nestanku pravosudnog spisa - kazao je predsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u petak u Šibeniku odgovarajući na novinarska upita o aferi 'curenja informacija' u policijskoj istrazi prije sedam godina, u kojoj se našao njegov zamjenik dopredsjednik HDZ-a Milijan Brkić.

Premijer Plenković je još ustvrdio kako zasigurno ne može biti normalno da nestane tako važan pravosudni spis, te je dodao kako da ne zna je i li u ovoj aferi bilo zataškavanja.

- O tom potom - kazao je predsjednik HDZ-a Plenković upitan od novinara kada će zbog ove afere posegnuti za konkretniom mjerama u stranačkim redovim, te je dodao kako su se ove teme procurile u javnost bez njegova osobnog upliva ili nekoga iz vrha HDZ, odbacivši još jednom tezu da se radi o unutarstranačkom sukobu.

Predsjednik Vlade Plenković, održao je uvodni govor u petak na konferenciji Dani regionalnog razvoja i europskih fondova, koja je u šibenskom Solarisu okupila 700 sudionika i trećinu ministara.

Naslovnica Hrvatska