Novosti Hrvatska

odluka visokog časnog suda

Darko Milinović jednoglasno izbačen iz HDZ-a! Lički moćnik nije dobio priliku niti se pokušati obraniti: 'Nije bilo potrebe pored cijelog niza dokaznih materijala'

odluka visokog časnog suda

Visoki časni sud HDZ-a odlučio je u ponedjeljak člana Predsjedništva HDZ-a i kandidata za predsjednika ličko-senjskog HDZ-a Darka Milinovića isključiti iz stranke.

Visoki časni sud HDZ-a jednoglasno je danas odlučio da se Darko Milinović isključi iz stranke, rekao je nakon jednoipolsatne sjednice predsjednik Suda časti Davor Miličević.

- Donijeli smo jednoglasnu odluku o isključenju Darka Milinovića iz stranke. Početkom siječnja je donesena odluka o opomeni, a o tada su se neke stvari ponovile. Utvrđene su teške povrede stranačkih dužosti - rekao je Miličević i objasnio zašto se nije pozvalo Milinovića da se pokušao obraniti.

- Nije bilo potrebe, sud je imao cijeli niz dokaznih materijala. Uostalom, cijela Hrvatska je prošlog tjedna vidjela što se događalo. Ulaskom u stranku dali ste potpis da poštujete statut stranke. Danas je donesena odluka o isključenju jer se statut nije poštivao. Kakve će korake on dalje poduzeti, ne znamo...

Na pitanje što je to točno Milinović napravio Miličević nije htio dati odgovor, ali na kraju je procijedio.

- HDZ je demokratska stranka, ali način dovođenja pred stranku određenih broja ljudi mislim da to nije demokratski.

Protiv Milinovića je Predsjedništvo HDZ-a nedavno, uz svega jedan suzdržan i jedan glas protiv, pokrenulo postupak zbog osobito teške povrede članske obaveze.

Organiziranjem dolaska 100-tinjak članova HDZ-a pretežito iz Gospića u prostorije Središnjice HDZ-a u Zagrebu u srijedu 29. kolovoza,  te svojim postupcima i javnim nastupima, Milinović je djelovao protivno temeljnim vrijednostima i načelima HDZ-a te uzrokovao štetne posljedice za ugled i političke interese naše stranke, odnosno počinio osobito teške povrede članskih obveza, pojasnio je HDZ u priopćenju.

O Milinovićevoj sudbini na sjednici koja je počela u 13 sati odlučivali su predsjednik Visokog suda časti Davor Miličević te članovi Tomislav Vrdoljak, Ile Baković, Marija Vučković, Robert Špiljak, Zoran Čogelja i Blaženko Boban.

 

Naslovnica Hrvatska