Novosti Hrvatska

KONTROVERZNA TEMA

Izronili filmovi u kojima dominiraju lijepe slike Jugoslavije 1968. i 1975.; internet se užario: 'Nije bilo tako bajno', 'Bilo je bolje nego danas...'; Što vi mislite, odgovorite u anketi

KONTROVERZNA TEMA

Na YouTubeu su nedavno objavljena dva dokumentarna filma o tome kakav je život bio u bivšoj Jugoslaviji. U njima ima kadrova Dalmacije, Zagreba, ljudi, običaja, uglavnom pozitivno intonirana priča o tadašnjoj državi.

No, na forumima u kojima se komentira život u Jugoslaviji pišu da baš i nije bilo tako bajno, dok drugi navode da je bilo kudikamo bolje nego danas. Svi spominju sigurne poslove i rješavanje stambenog pitanja, tj. poklanjanje stanova koje je danas samo pusta želja.

Osobu koja je postavila filmove je iznenadio broj negativnih komentara osoba koje su nezadovoljne što se bivšu zemlju prikazuje u pozitivnom tonu.

- Na radost svih onih kojima se dopao film o Jugoslaviji iz 1972., kao i na veliku žalost onih koji su stegnutih zuba pisali histerične hejterske komentare, evo još jednog sličnog filma, tj. odlomaka iz njega, ovog puta iz 1968. Prvi neka uživaju u filmu, a za druge sam siguran da ionako već uživaju u svim današnjim blagodatima - slobodi, nezavisnosti, visokom standardu i plaćama i ostalim činitejima neizmjerne sreće koju su dobili raspadom te "tamnice/grobnice" Srba, Hrvata, Bošnjaka i svih ostalih, pa ne znam zašto uopćte imaju potrebu da kliknu na nešto što u naslovu ima "zlo" ime Jugoslavija i troše svoje živce pišući komentare - navela je osoba koja je nabavila, uploudala i postavila filmove na YouTube.
Uglavnom, pogledajte videa i sami prosudite.
 

Naslovnica Hrvatska