Novosti Hrvatska

seksizam na HRT-u

Sramotni komentar Joška Jeličića na račun predsjednice: 'Lijepo se stesala, i Medvedev ju je škicnuo par puta'

seksizam na HRT-u

Kolinda Grabar-Kitarović jučer je pratila utakmicu Hrvatske i Rusije u društvu ruskog premijera Dmitrija Medvedeva i Giannija Infantinija, predsjednika Fife. Snimke na kojima predsjednica slavi golove Kramarića i Vide i pobjedu Hrvatske obišle su svijet i pokrenule lavinu komentara i šala, uglavnom na račun Rusije i Putina.

Tu situaciju komentirao je danas na HRT-u i Joško Jeličić uz nezaobilazni seksistički komentar.

"Lijepo se stesala, a snimio sam i Medvedeva da ju je škicnuo par puta preko Infantina. Jesi li ti primijetio Stipe?”, kazao je Jeličić.

Nije ovo Jeličiću prvi put da se sramoti izjavama u studiju HRT-a. Ranije je pobjedu nogometaša proslavio seksističkim uzvikom "Svaka vam dala", a sinoć je nakon utakmice uzviknuo: "Momci, vi nemate muda, vi imate nojeva jaja". 

Jednom prilikom je komentirao i gol Ante Rebića, za kojeg je rekao da su u njegovim Vinjanima Donjim sigurno popratili s "En ti nedilju, al ga je sastavija". 

Sve ove izjave imali smo priliku slušati na Hrvatskoj radioteleviziji koja sama za sebe tvrdi da radi na promicanju medijske kulture i pismenosti, a financira se novcem poreznih obveznika.

Naslovnica Hrvatska