Novosti Hrvatska

potresno svjedočanstvo

'Vlado moja, baš vam hvala što ste mi uzeli jedinca': pročitajte gorko pismo majke čiji je sin morao napustiti Hrvatsku

potresno svjedočanstvo

Emotivno pismo majke čiji je sin jedinac morao napustiti Hrvatsku objavio je na svom profilu saborski zastupnik Ivan Pernar. Objavu upućenu hrvatskoj Vladi, u kojoj će se, nažalost, prepoznati tisuće majki i očeva, prenosimo u cijelosti.

'Dobro jutro !

Javlja vam se jedna majka koja je prije godinu dana otpratila svog sina jedinca sa navršenih 20 godina sa zagrebačkog aerodroma u Dublin. S torbom punom uspomena i čiste robe, osobnom u ruci, nedavno tek izašao iz srednje škole, golobradi dečko koji je jedva dočekao da otvori vrata doma i vikne: majko doma sam.

Pratiš ga na avion, oboje stiščete zube očiju punih suza, uspomena, ljubavi i sada izgubljenih nadanja da će biti uvijek tu negdje, pogledi ti se susreću i nijemo govore sve ono što razum zna. Ne puštas suzu zbog njega jer te mrve hrabrosti koje ima rasule bi se ko biseri po podu….vidio je previse majčinih suza….

A onda u onom restoranu na katu gledaš kako avion polijeće i sav tvoj život, tvoja duša i ljubav odlazi, oslonjena rukama na staklo zeliš ga pomilovati po obrazu, zatvoriš oči da osjetiš njegov miris, osluškujes smijeh koji je zamro u tišini praznog doma u koji se vraćaš.
Pa pobogu zašto????

Njega nisu zanimali ni partizani ni ustaše, ni fontane, ni afere, zanimao ga posao, topli dom i siguran zagrljaj.

Obećali su nam Švicarsku, napravili je, ali sebi, obećali radna mjesta našoj djeci ali uhljebljuju svoju i svojih prijatelja…..nisu vidjeli more tuge na autobusnim stanicama, aerodromima, nisu vidjeli bol rastanka, suze majki i očeva koje sinovi nisu nikada vidjeli da plaču.

E pa Vlado moja, baš vam hvala što ste mi uzeli jedinca. Mrziti nije ljudski ali ja vas mrzim iz dna duše, mrzim vas i zbog toga sto sam juče vozila još jedno mlado biće sa putnom torbom i uspomenama na avion za Dublin….mrzim vas !!!'

 

Naslovnica Hrvatska