Novosti Hrvatska

vraća se u london

Pogledajte prve fotografije Ante Todorića nakon povratka u Hrvatsku, pred Kulmerovim dvorima obratio se medijima: Porekao sam ono što mi se stavlja na teret; Nije htio otkriti gdje mu je otac

vraća se u london

12:24 - Ante Todorić se obratio medijima pred Kulmerovim dvorima:

- Ja sam došao u Hrvatsku kao što sam obećao. Porekao sam ono što mi se stavlja na teret - kazao je i dodao da više nema komentara.

Na pitanje gdje je njegov otac također nije htio odgovoriti već je otišao.

Odvjetnik Fran Olujić kazao je da će njegov klijent vjerojatno par dana provesti s obitelji, a onda se vratiti u London na svoju adresu, a tamo je i zaposlen.

- Tereti ga se za dva kaznena djela - zloupotrebu povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje isprave - kazao je Olujić novinarima.

Ne zna gdje su Ivica ni Ivan Todorić, kazao je. 

- Nije odgovarao na pitanja DORH-a jer bi to u ovom trenutku bilo neozbiljno s obzirom na opseg istrage.

U 20 godina rada u Agrokoru je uvijek postupao po zakonu. Ne smatra se krivim i ni od čega ne bježi - rekao je Olujić.

12:02 - Ante Todorić, koji se jutros vratio u Hrvatsku, ispitan je u Državnom odvjetništvu u Savskoj ulici, a zgradu je napustio u crnoj limuzini Škoda Superb. Bio je na zadnjem sjedištu u pratnji svoga odvjetnika Rajka Čogurića, javlja Jutarnji.

Ante Todorić vratio se u Hrvatsku; Odvjetnik potvrdio: Očekujemo da ćemo danas obaviti prvo ispitivanje na Županijskom državnom odvjetnistvu

Iako su ga predstavnici medija čekali na prednjoj strani ulaza u popularnu Zagrepčanku, on se dovezao sa stražnje zgrade u garažu, izbjegavši tako novinare pa je liftom došao na 4. kat gdje se nalaze prostorije Državnog odvjetništva.

Ante Todorić nije davao nikakve izjavu, no njegov odvjetnik Rajko Čogurić kratko nam je rekao:

- Mi smo ispunili naše obećanje te smo se sukladno onome što smo govorili pojavili na ispitivanju. Iznijeli smo obranu u okvirima koliko je to bilo moguće na osnovi naših saznanja. I dalje ćemo surađivati sa istragom, rekao je Čogurić za Jutarnji.

- Ispitivanje je trajalo kratko oko petnaestak minuta. O sadržaju ne mogu govoriti. Sada procedura ide svojim tijekom, kazao je odvjetnik Hini.

Naslovnica Hrvatska