Novosti Hrvatska

kritike vladajućima

Richemberg prozvao Janicu: Sjedi u klupi kao smokvin list i glumi gljivu!

kritike vladajućima

HNS-ov saborski zastupnik Goran Beus Richembergh oštro je kritizirao Vladu jer ne ispunjava svoje financijske obveze pri gradnji osnovnih škola i sportskih dvorana u pojedinim gradovima i općinama, piše Jutarnji.

Pritom je prozvao i državnu tajnicu za sport Janicu Kostelić koja je šutke promatrala kako vladajući odbijaju amandmane HNS-a i HSU-a i poručio joj da glumi gljivu.

Svoje nezadovoljstvo Beus Richembergh je objavio na Faceboku, a prenosimo ga u cijelosti:

"Koga briga za tjelesnu i zdravstvenu kulturu hrvatskih osnovnoškolaca! Vlada je odbila amandmane Kluba HNS-a i HSU-a na rebalans Državnog proračuna kojima se zahtijeva samo to da država poštuje preuzete obveze, odnosno sporazume koje je potpisala s općinama i gradovima o sufinanciranju izgradnje osnovnih škola i školskih sportskih dvorana. Vlada je naprasno prestala plaćati svoj dio obveza! 

Dakle, s najviše se razine poručuje da sklopljene ugovore i sporazume i preuzete obveze ne treba poštivati! Kakva sprdnja s pravnom državom. A državna tajnica za šport Janica Kostelić sjedi u klupi kao smokvin list te vladine politike i glumi gljivu."

Naslovnica Hrvatska