Novosti Hrvatska

izbornik potpisao za referendum

Zapaljen štand udruge "U ime obitelji" - volonterka ozlijeđena; I Štimac dao potporu

izbornik potpisao za referendum
NAJNOVIJE

– Jučer poslijepodne na zagrebačkom Cvjetnom trgu netko je na naš štand bacio zapaljivi predmet od čega su se zapalili papiri. Kako je volonterka pokušala ugasiti vatru zadobila je lakše opekline, a na mjesto događaja stigla je i policija – kazala je predstavnica Udruge "U ime obitelji" dr. Željka Markić, za Večernji.hr.

Prijetnje stižu i internetom. Upućuju se pozivi da se naše volontere zalije vodom, bojom, pa čak i kiselinom, da im se trgaju majice... To je nedopustivo. Sve ovakve govore mržnje prijavit ćemo policiji – kazala je Markić.

RANIJE

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac potpisao je peticiju za raspisivanje referenduma o unošenju definicije o braku u Ustav.

Podsjetimo, u nedjelju je ispred katoličkih i pravoslavnih crkava, džamija, na fakultetima, trgovima u cijeloj Hrvatskoj počelo prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma kojim bi se u Ustav unijela odredba prema kojoj je brak jedino zajednica žene i muškarca.

Peticiju je pokrenula inicijativa “U ime obitelji”. Potpisi će se sve do 26. svibnja prikupljati na više od dvije tisuće lokacija u Hrvatskoj, a samo u Splitu na njih 50-ak.

Za raspisivanje referenduma “Brak = žena + muškarac” potrebno je prikupiti 375 tisuća potpisa, a referendumsko bi pitanje glasilo: “Jeste li za to da se u Ustav unese odredba prema kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?”

Početak potpisivanja peticije ujedno je i početak žešćeg otpora raznih udruga sve glasnijim najavama da će homoseksualcima u Hrvatskoj biti omogućeno sklapanje braka i usvajanje djece.

“Naš glavni cilj je da odredba o braku kao isključivoj zajednici žene i muškarca bude unesena u Ustav i zakone, a samim tim to će značiti da istospolni parovi ne mogu sklopiti brak. Isto tako želimo zaštititi djecu od mogućnosti da ih usvoji istospolni par”, ističe Jelena Gazivoda iz inicijative “U ime obitelji”.

PSD
Foto: Damir Krajač / CROPIX
Naslovnica Hrvatska
Page 1 of 9FirstPrevious[1]23456789Last