Novosti Hrvatska

zatražio zaštitu

HHO brani Štulhofera da nije znao koga poziva u Hrvatsku a napada Jovanovića

zatražio zaštitu
Hrvatski helsinški odbor je priopćio kako im se obratio i zatražio zaštitu Aleksandar Štulhofer, jedan od autora četvrtog modula zdravstvenog odgoja

- Članovi HHO-a pažljivo su saslušali argumente i stajališta prof. Štulhofera kada nam se obratio s molbom da se zaštite njegova temeljna ljudska prava, ljudsko dostojanstvo, te intelektualni i profesionalni dignitet od grubih javnih nasrtaja – navodi u priopćenju predsjednik HHO-a Ivan Zvonimir Čičak.

-U razgovoru sa članovima HHO-a prof. Štulhofer je objasnio zašto je dotične pojedince pozvao na konferenciju koju je prije stanovitog vremena organizirao u Dubrovniku. Premda bi zlonamjerni ljudi upotrijebili argument kako neznanje ne oslobađa od krivnje, Odbor drži i vjeruje prof. Štulhoferu da nije znao za njihove sporne djelatnosti.

Kao organizacija za ljudska prava koja uvijek mora biti na strani pojedinca protiv masovnog linča, Odbor smatra da ovaj detalj ne bi smio ugroziti ni znanstvenu karijeru prof. Štulhofera ni njegov ljudski dignitet, iako će se nažalost vući repovi o njegovoj 'objektivnoj odgovornosti – drže u HHO-u i ošttro kritizioraju minstra Željka Jovanovića.

- Premda je bilo poznato da će predmetni udžbenik, skupa s priručnom literaturom, biti spreman u svibnju 2013., ministar Željko Jovanović naredio je provođenje osporavanog zdravstvenog odgoja na polovini školske godine, bez prethodne pripreme prosvjetnih djelatnika i roditelja te bez osnovnih stručnih pomagala za rad.

PSD
Naslovnica Hrvatska
Page 1 of 2FirstPrevious[1]2Last