StoryEditorOCM
Crna kronikanađen bez svijesti

Kristian je iz zatvora doveden bez pulsa, jedva su mu uspjeli pokrenuti srce, ali moždana smrt već je nastupila; U bolnicu je stigao bez liječničkog kartona, iduća tri tjedna liječnici su vodili tešku bitku za njegov život...

4. rujna 2019. - 10:47
kristian

Iz zatvora na Bilicama Kristian Vukasović (18) je u dva sata ujutro doveden bez pulsa i s mozgom u toliko lošem stanju da nije bilo mogućnosti oporavka.

Podaci su to iz epikrize Zavoda za intenzivnu medicinu i kliničku farmakologiju s toksikologijom KBC-a Split, tj. razjašnjenja oboljenja i predviđanja tijeka bolesti za Kristiana Vukasovića, a opisano je razdoblje od 1. do 24. kolovoza koje je proveo u splitskoj bolnici.

Ekipa Hitnog internog prijema KBC-a Split uspjela je ponovno pokrenuti srce, za što su, među ostalim, upotrijebili devet ampula adrenalina i primijenili dvije defibrilacije, ali moždana smrt je nastupila prije dolaska u bolnicu.

Sljedeća tri tjedna Kristiana su održavali na životu i borili se s infekcijom nepoznatog uzroka zbog koje je imao temperaturu od 41 stup...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 23:45