Novosti Crna kronika

žrtve nisu nasjele

Kaštelanka optužena za četiri pokušaja iznude i lažno prijavljivanje otmice: poduzetnicima slala SMS-ove i od njih tražila između 20 i 40 tisuća eura, policiji neuspješno 'prodala' priču o skidanju i fotografiranju...

žrtve nisu nasjele

Splitsko Općinsko državno odvjetništvo optužilo je 43-godišnjakinju s područja Kaštela zbog četiri kaznena djela pokušaja iznude i jednog lažnog prijavljivanja kaznenog djela.

Naime, ženu se optužuje da je 6. srpnja prošle godine svom poznaniku i susjedu koji je vlasnik pizzerije i autoservisa poslala SMS poruku prijetećeg sadržaja tražeći da joj preda 20 tisuća eura inače će ga prijaviti raznim inspekcijama i Poreznoj upravi koji će ga, zbog navodnih prekršaja koje radi u poslovanju, kazniti s puno većom svotom.

Potom je dva tjedna kasnije, 20. srpnja poslala prijeteći SMS drugom svom poznaniku koji vodi poslovanje jedne tvrtke te je od njega, po istom principu kao i u prvom slučaju, tražila isplatu 40 tisuća eura.

Tri dana poslije do svog poznanika koji je vlasnik ugostiteljskog objekta traži porukom 150 tisuća kuna, a istog dana vlasnici apartmana porukom traži 30 tisuća eura. Sve su žrtve nakon dobijenih poruka odlučile slučajeve prijaviti policiji pa nitko od njih nije isplatio iznuđivačici niti eura.

Optužena 43-godišnjakinja je i 24. srpnja prošle godine došla u policiju i na zapisnik kazneno prijavila dva nepoznata muškarca da su je između 28. i 30. lipnja u periodu od ponoć i pol do 1,10 sati dok je išla s posla prema kući ugurali u automobil, odvezli na njoj nepoznato mjesto i naredili joj da se skine gola.

Navela je i da su je fotografirali i snimali i poslije ucjenjivali da će te snimke i fotografije objaviti ako im ne da 240 tisuća kuna koje im i je dala u više navrata.

No, obradom je utvrđeno da je cijelu priču izmislila i lažno prijavila.

Naslovnica Crna kronika