Novosti Crna kronika

napad na braču

Nasilje u Supetru: optužni prijedlozi protiv dvojice mladića još nisu stigli na sud u Splitu; Prijavljeni su i zbog kršenja Zakona o diskriminaciji, evo koliko iznosi kazna za taj prekršaj

napad na braču

Iako je splitska policija još u nedjelju izvijestila da je protiv dvojice mladića, 22-godišnjaka (protiv kojeg je išla i kaznena prijava za pokušaj nanošenja teške ozljede 26-godišnjem vatrogascu - op.a.) i 19-godišnjaka podnijela optužne prijedloge nadležnom prekršajnom sudu, zbog napada u Supetru na pet mlađih osoba, ti optužni prijedlozi u ponedjeljak tijekom dana još nisu stigli na Prekršajni sud u Splitu.

Obojica su prijavljeni zbog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i članka 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije.

Doznajemo kako će optužni prijedlozi najvjerojatnije biti zaprimljeni na sud za nekoliko dana obzirom da se radi o redovnoj proceduri, a ne žurnoj i obzirom da nitko od prijavljenih neće biti privođen.

- Prijavljeni su, uz ostalo, zbog kršenja Zakona o diskriminaciji jer je kriminalističkim istraživanjem utvrđena sumnja da su oštećeni napadnuti jer su se među njima nalazili pripadnici srpske nacionalnosti - izvijestili su iz policije.

Za ovaj prekršaj mogu biti kažnjeni s pet do 30 tisuća kuna.

Ispitan 22-godišnjak osumnjičen za ozljeđivanje vatrogasca: nije negirao djelo, ali tvrdi da se ničega ne sjeća; Doznali smo koliko promila alkohola u krvi je imao, kao i za što ga točno Odvjetništvo tereti 

Na Braču napali i ozlijedili mlade Srbe: policija odmah privela dvojicu mladića, evo za što su sve osumnjičeni

Naslovnica Crna kronika